22 éve vezeti az iskolát, elkaszálták a pályázatát

2015.05.04. 10:13

Mi a gond Lukács Lajos igazgatóval, aki huszonkét éve viszi a hátán a Bányait?

–  kérdezi a Hírösvény.hu. A Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium jelenlegi igazgatója, Dr. Lukács Lajos pályázatát nem támogatta a kecskeméti képviselő-testület többségi, kormánypárti frakciója.

A Hírösvény.hu szerint a kecskeméti tankerület igazgatója kérte ki az igazgatói pályázat véleményezését a kecskeméti önkormányzattól. „Javaslom, hogy a közgyűlés a jelenlegi intézményvezető további öt évre történő megbízását támogassa” – állt a lap szerint az alpolgármester előterjesztésében. Ennek ellenére nem támogatták az előterjesztést. A végső szót a Klik fogja kimondani.

Lukács Lajost a végső szavazáson csak az ellenzék támogatta, pedig a közgyűlés előtt, az Esélyteremtési Bizottság ülésén Mák Kornél fideszes alpolgármester is aláírta a támogató határozatot – írta közleményében Király József, az MSZP kecskeméti frakcióvezetője. „Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a szakmaiságot felülírja a politika az oktatásban” – tette hozzá.

A csütörtöki döntést követően az igazgató támogatói Megvédjük a Bányait címmel indítottak Facebook-csoportot. Tüntetést is szerveznek, kedd fél ötre hirdették meg Je suis bányais diák címmel.

A Facebook-csoport adminisztrátora az Indexnek azt mondta, tapasztalatból tudják, milyen jó az iskola: mint mondta, a megye legjobb gimnáziuma, az országos rangsorban a negyvenedik. Szerinte az a legérthetetlenebb, hogy indoklás nélkül utasították el az előterjesztést, azelőtt, hogy a tantestület véleményét meghallgatták volna.

„Azt szeretnénk elérni, hogy Kecskemét városa ismerje el azt a munkát, amit a bányais munkaközösség Lukács Lajos vezetésével végez, ne kicsinyes politikai játszmák áldozata legyen egy jó iskola” – mondta. Céljuk, hogy a Klik végül támogassa Lukács kinevezését.