A bíróság kimondta: lehet Orbán háza előtt tüntetni

2015.05.05. 12:55

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság Juhász Péter, az Együtt politikusának adott igazat abban az ügyben, amit a belvárosi önkormányzat képviselője a rendőrség ellen indított, miután a BRFK nem engedélyezte számára, hogy Orbán Viktor háza előtt tüntessen.

A rendőrség április 25-i határozata arra hivatkozott, hogy a tüntetés helyszíne lakóövezetnek minősül, és Juhász akciója sértené a kormányfő méltóságát, és zavarná az ott élők szabad mozgását.

Az Együtt politikusának Facebook-oldalára felrakott bírósági határozat szerint a rendőrség a gyülekezési jogot jogszabálysértő módon korlátozta, a bejelentett rendezvény esetében a gyülekezési és véleménynyilvánítási jog korlátozhatóságának feltételei nem álltak fent. A bíróság végzése ellen nem lehet fellebbezni.

juhaszp.png
Fotó: Juhász Péter / Együtt / Facebook

Juhászt korábban 80 ezer forintra büntette a rendőrség, mert nem jelentett be időben egy Orbán háza elé meghirdetett tüntetést. Mint korábban írta: „Azért büntettek meg, mert nem időben jelentettem be. Amikor bejelentettem időben egy másikat, akkor megtiltották.”