Szijjártó Péter ellen vagyonosodási vizsgálatot indított a NAV

DSC 2477
2015.05.08. 07:28 Módosítva: 2015.05.08. 07:31

Vadai Ágnes kezdeményezte, hogy az adóhivatal járjon utána a külügyminiszter vagyonosodásának. A DK politikusa feltette a kérdést: Szijjártó vagyonosodása vajon kapcsolatba hozható-e a Quaestor-üggyel?

Az RTL Klub híradója számolt be arról, hogy a NAV vizsgálatot indított, részleteket azonban nem lehet tudni, mert adótitok miatt nem nyilvánosak ezek az adatok. A Simicska-féle Vida Ildikó által vezetett NAV csupán annyit közölt a képviselőnek: „megtették a szükséges lépéseket”. 

A híradó megkérdezte Szijjártót is, aki azt mondta, nem tud ilyen vizsgálatról. Azt is megjegyezte, hogyha lenne ilyen vizsgálat, kapott volna róla értesítést. 

Update

Cikkünk megjelenése után a Külgazdasági és Külügyminisztérium a következő kommentárt fűzte a cikkünkhöz:  „A sajtóban megjelent valótlan állításokkal szemben az igazság az, hogy Szijjártó Péter ellen nem indított vagyonosodási eljárást a NAV. Ha lenne ilyen eljárás, azzal kezdődött volna, hogy Szijjártó Pétert erről levélben értesítik. Értesítés a NAV-tól nem érkezett, így határozottan állítható, hogy ilyen vizsgálat nem indult, nyilvánvalóan azért, mert a NAV nem talált okot a vizsgálat elindítására.”

A külügyminisztert tavaly kérdeztük a meggazdagodásáról és a százmilliós új villájáról, akkor így magyarázkodott: 

Szijjártó: Nem szégyellem magam, hogy a szüleim sokat dolgoztak