Három baleset volt egymás után az M1-esen

2015.05.09. 13:54 Módosítva: 2015.05.09. 19:14

Balesetsorozat volt szombat délután az M1-esen Pest felé: egymástól elvileg függetlenül három, sávlezárásokkal, terelésekkel járó baleset is történt az autópályán egymástól néhány kilométer távolságra - feltehetően az elsőként felboruló kamion miatti torlódások is hozzájárulhattak ahhoz, hogy két újabb baleset volt. Az M1 forgalmát Budapest felé szombat délután négy óra körül az 1-es útra terelték, de már megszűnt a forgalomkorlátozás.

Elsőként egy kamion borult fel az M1-es 20-as kilométerénél, Biatorbágy mellett. A Pest felé haladó oldalon a belső sávban egyelőre tisztázatlan okból történt a baleset. A kamion áttörte a szalagkorlátot is, de szerencsére nem csúszott át nagyon a szembesávba. Sérülés így nem történt, de a rakomány az úttestre szóródott. Budapest irányába két sáv, Győr irányába csak egy sáv volt járható.

Nem sokkal később aztán megtörtént a második baleset is majdnem ugyanott, alig egy kilométerrel lejjebb. A Sasfészek pihenőnél motorossal ütközött össze egy autó. A törökbálinti tűzoltók mentőt is kértek a helyszínre, közben kiderült, hogy a motoros sérült meg. A forgalom a főváros felé vezető oldalon leállt, a járműveket a közeli benzinkúton át terelték.

És még itt nem volt vége: négy óra előtt nem sokkal a 25-ös kilométernél, Herceghalom térségében teherautó és személygépkocsi ütközött össze. A tűzoltók itt éppen feszítővágóval szabadítanak ki egy beszorult sérültet. A főváros felé tartó forgalmat órákra teljesen le kellett állítani, a járműveket az 1-es útra terelték. Jelentős, több kilométeres torlódás volt.

A rendőrség este hét órakor jelentette be, hogy a sztrádán Budapest irányába a forgalom ismét zavartalanul halad.