Rendőrt hívott a tanár a dühöngő nyolcadikosra

2015.05.09. 10:52

Eléggé elfajult a helyzet egy oroszlányi iskolában a rendőrség friss bűnügyi beszámolója szerint.

A rendőrség szombat reggel a következőket közölte egy tavalyi esetről. Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett és garázdaság gyanúja miatt indított eljárást az Oroszlányi Rendőrkapitányság egy 16 éves fiú ellen, miután a fiú 2014. december 17-én megrongálta az egyik helyi általános iskolában az egyik terem ajtaját.

Mindez azután történt, hogy a nyolcadikos fiú az iskola udvarán lévő szemeteseket feldöntötte. A tanár már az első szóváltást követően úgy döntött, hogy a rendőrség segítségét kéri a 16 éves tanuló megfékezésében.

Miután a fiú megtudta, hogy az oktató értesítette a rendőröket, nem tudott tovább uralkodni magán. A fiú tanára projektorát az asztalról leverte és oktatóját is megrángatta. A rendőrök előállították őt az oroszlányi rendőrkapitányságra.

A rendőrség gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vette a fiatalkorút, akit a bíróság 2014. december 18-án előzetes letartóztatásba helyezett. A büntetőeljárást a rendőrség május 6-án befejezte, és vádemelési javaslattal továbbította a Tatabányai Járási Ügyészségnek.