Elfajult a luxusautós harc Karácsony Gergely és a zuglói Fidesz között

2015.05.12. 15:01

A XIV. kerületi polgármesteri hivatal parkolója nem először kap országos nyilvánosságot. Annak idején az Index is beszámolt arról, hogy a fideszes Papcsák Ferenc milyenluxus Mercedesszel jár, és kétszer akkora helyen parkolt, mint az alpolgármesterei. 

Karácsony Gergely PM-es polgármester most újra a nyilvánosság elé tárta a parkolót, és azzal kívánta jelezni a zuglói változást, hogy ezúttal már nem luxusautók, hanem biciklik parkolnak ott. Karácsony ugyanis biciklivel jár dolgozni. A polgármester ezt posztolta büszkén egy smiley kíséretében:

Több se kellett a zuglói Fidesznek, amely szintén egy parkolós képpel vágott vissza. A fideszesek lefotózták, most hogy néz ki az udvar, és a következőt írták ki:

Kedves Gergő!

11233563 945101052199661 1793674900287274366 n

Az állításoddal szemben az igazság megint egészen más. 2015-ben több luxus autó parkol az önkormányzat parkolójában: 

Mercedes AMG ( polgármesteri tanácsadó),

BMW 5 (az összefogás alpolgármestere), 

Lexus terepjáró (összefogás országgyűlési képviselője),

(A polgármesteri kabinetvezető 3-as BMW-je lemaradt a képről).

Gergő, te ezt azért nem látod minden nap, mert nem jársz be dolgozni, vagy megint szándékosan vezeted félre az embereket?

A zuglói fideszesek Tóth Csaba MSZP-s képviselő és Hajdu Flórián szocialista alpolgármester luxusautóira céloznak a polgármesteri munkatársak kocsijai mellett. 

Ciki - mondhatná erre bárki, de a történet itt még nem ér véget.

Karácsony Gergely az Indexnek azt mondta, hogy ő a polgármesterek közlekedési eszközeit hasonlította, "Papcsák Ferenc luxusautóval járt, én biciklivel járok dolgozni, ez tény, ezt kívántam a képpel jelezni". A polgármester a hivatali parkolóban állomásozó kocsikról még azt mondta, hogy a most ott parkoló személyek biztosan nem a mostani ciklusban kerestek annyi pénzt, hogy ilyen autókat vásároljanak.