Te vagy az? Ugye, csak szórakozol azzal a játékpisztollyal?

2015.05.12. 09:13

Egy negyvenéves egri nő kirabolta azt a trafikot, ahol eladóként dolgozott.

A Heves megyei főügyészség közleménye szerint a nő február 14-én éjfélkor bezárta a boltot, hazament, és eldöntötte, hogy másnap megszerzi a bevételt. 

Magához vette 

  • a kisfia citromsárga szigetelőszalaggal megerősített műanyag játékpisztolyát
  • a lánya narancssárga válltáskáját, amibe beletett
  • egy fehér kesztyűt 
  • és egy fekete kötött sapkát, amire korábban két lyukat vágott.

Az arcára húzott sapkában és egy bő fekete kabátban lépett be az üzletbe reggel kilenckor, rászegezte kolléganőjére a játékpisztolyt, és felszólította, hogy adja át a pénzt. Az eladó rájött, hogy a fegyver nem fegyver, és a támadó is ismerősnek tűnt neki, ezért ellenszegült.

A rabló ekkor a pulton áthajolva kinyitotta a pénztárgépet, amiből kivett négyszázezer forintot, majd a pénzt a zsebébe gyűrte. Az eladó fel akarta hívni a rendőröket, de ebből verekedés lett, a támadó úgy megkarmolta a nyakát, hogy letört a műkörme.

Végül kiment az utcára, ahol levette a kabátot, de a zsebéből kihullott a zsákmány egy része, amit a járdán hátrahagyott. Ez a pénz eltűnt, de a többit másnap, a házkutatáskor megtalálták.

A nőt korábban már másfél év felfüggesztettre ítélték, ezért az ügyészség börtönbüntetést kér rá, és 32 ezer forint megfizetésére is köteleznék.