Elmeorvos vizsgálja az asszonyverő fideszest

2015.05.16. 12:33 Módosítva: 2015.05.16. 12:34

Átfogó elmeorvosi vizsgálat vár Balogh Józsefre, korábbi fideszes honatyára, aki szerdán állt bíróság elé élettársa, Terike bántalmazása miatt,  írja  a Blikk. A szakértők azt próbálják kideríteni, hogy van-e Balognál valamilyen személyiségzavar, és ez összefügg-e a cselekménnyel. Ha mindkét kérdésre igen a válasz, az akár enyhítő körülmény is lehet.

A lapnak nyilatkozó szakértő szerint három teszttel készítenek majd személyiségrajzot a politikusról, ha pszichológushoz kerül:

  • a Rorschach-teszten tíz táblát kap, amelyen tintafoltok láthatók, meg kell mondania, mit lát a pacákban
  • a Szondi-teszten pszichiátriai kezelés alatt álló betegek fotóit fogja osztályozni az alapján, mennyire szimpatikusak vagy ellenszenvesek
  • a harmadik a CPI-teszt, itt több száz kérdésre kell igen-nem választ adni.
Fotó: Huszti István / Index

Balogh össze-vissza hebegett a bírósági tárgyalásán

A családon belüli erőszak jelképévé vált Balogh József, aki még ma is Fülöpháza polgármestere, szerdán állt a bíróság elé a súlyos testi sértés miatt. Zavaros vallomásáról az Index helyszíni tudósítója is beszámolt: Balogh bevallása szerint a híres vak komondoron kívül 200 kiló kakas feldolgozása, a stressz a parlamentben, az aggodalom a szeretett ember testi épségéért, a zsinórban négy tanyaprogramos előadás, a kölcsönadott bográcsok, a közelgő falunap és a pálinkára beszedett gyógyszer is mind közrejátszott abban, hogy a leggyakrabban csak Terikéként emlegetett élettársát, Sz.-nét úgy megütötte 2013. április 28-án hajnalban, hogy betört az orr-, arc-és a járomcsontja.

A bántalmazás közvetlen előzmény Balogh szerint az volt, hogy Terike vissza akart indulni Soltra segíteni elpakolni a lagzi után, de ő nem akarta, hogy a nő ittasan vezessen, ezt próbálta megakadályozni, Terike meg erre "behisztizett”. A tárgyaláson felidézték a korábbi vallomásait is. Vagy azokban, vagy ma élőszóban, de ezek a verziók mind felbukkantak:

  • nem emlékszik, mi történt
  • szándékosan ütötte meg a nőt, egyszer
  • egyszer ütötte meg, véletlenül, „a kapkodásban”, és nem az öklével, hanem a csuklójával, a húsos tállal a kezében felbukott, és Terike azért állította korábban, hogy szándékosan bántotta, mert meg akarta torolni a művelődési ház székeivel kapcsolatos sérelmet
  • kétszer ütött, ököllel, szándékosan
  • kétszer ütött véletlenül

A tárgyalás részletei ebben a cikkünkben olvashatók el.

A következő tárgyalás szeptemberben lesz, ítélet is akkorra várható. Legközelebb orvosok és szakértők tesznek majd vallomást, addigra a védelem indítványára egy pszichológus szakértő azt a kérdést is megválaszolja: vajon agresszív ember-e a vádlott.