Beszakadt az út egy autó alatt a Lánchídon

FullSizeRender
2015.05.18. 14:41 Módosítva: 2015.05.18. 16:01
2015-05-18
Fotó: Olvasónk, Benjámin

Beszakadt az útpadka egy autó alatt a Lánchídon hétfőn kora délután, közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján. A police.hu délután négy óra előtt nem sokkal azt írta, újra megindult a forgalom a hídon, senki sem sérült meg.

Az autó Budáról Pest felé haladva hajtott neki az útpadkának, amely egyszer csak beszakadt alatta. A tűzoltók kiemelték a jármű kerekét, a műszaki mentés délután négyre befejeződött.

A 16-os és a 105-ös autóbusz terelt útvonalon, az Erzsébet hídon át közlekedett, közölte a BKK. A 16-os autóbusz nem érintette a Hild tér és a Széchenyi István tér, a 105-ös autóbusz pedig a Széchenyi István tér megállót.

A hídról 2013-ban készítettünk egy rozsdagalériát, nézze meg!

BKK: a közlekedés biztonságos

A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben az útpálya nem sérült meg, írta a BKK közleményben. A híd üzemeltetője a hibát azonnal megvizsgálta, majd hozzájárult ahhoz, hogy 15:30-kor újra megnyissák a forgalom előtt az átkelőt. A Lánchídon továbbra is biztonságos a közlekedés gyalogosan és járművel egyaránt.

2015. május 18-án, hétfőn délután a Lánchídon egy tűzoltóautó elől lehúzódó jármű felhajtott az útszegély és a láncok közötti keskeny, sem gyalogosok, sem járművek által nem használt felületre. Ezen a felületen a burkolatot csak egy vaslemez és az azon lévő 4-5 cm aszfalt burkolat alkotja. Az elkorrodált vaslemez miatt az autó alatt beszakadt a burkolat, ezért 13:19-től a Lánchídon forgalomkorlátozást vezettek be.