Vencel
8 °C
24 °C

Gyanús lett az uniós pénzekért felelős helyettes államtitkár?

2015.05.20. 10:33

Az Index információi szerint az Országos Roma Önkormányzat költekezésével párhuzamosan a hatóságok vizsgálják az Emberi Erőforrás Minisztérium helyettes államtitkárának tevékenységét is.

Köpeczi-Bócz Tamást még az előző ciklusban nevezték ki az Emmi uniós fejlesztések koordinációjáért és stratégiákért felelős helyettes államtitkárává, és a 2014-es országgyűlési választás után is a poszton maradt. Korábban ő volt Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium háttérintézményének, a Türr István Képző és Kutató Intézetének főigazgatója, ahol hivatali ideje alatt több mint 25 milliárd forintos EU-támogatást osztottak szét egyebek mellett roma programokra.

Úgy tudjuk, Köpeczi-Bócz helyettes államtitkár hivatala igazolta többek között azokat a TÁMOP-os pályázatokat, amelyeket Hadházy Ákos feljelentése nyomán vizsgálnak a hatóságok.

Az LMP-s politikus azért fordult a rendőrséghez, mert az Országos Roma Önkormányzat által meghirdetett "Híd a munka világába" program 5 milliárdos keretének egy 270 millió forintos részéből olyan beszerzéseket írtak ki, amelyek nem egyeztethetőek össze a program eredeti célkitűzésével, a romák munkához való juttatásával. Ráadásul a beszerzéseket jelentős túlárazásokkal bonyolították le.

Köpeczi-Bócz Tamás hivatala azonban azt állította, hogy a beszerzések elszámolhatóak voltak. Erre hivatkozva a nyomozást tavasszal le is állították. A Fővárosi Főügyészség költségvetési csalás gyanúja miatt azonban újra elrendelte a nyomozást, amely jelenleg is folyik a NAV Bűnügyi Főigazgatósága Központi Nyomozó Főosztályán.

Megkerestük az üggyel korábban foglalkozó Nemzeti Nyomozó Iroda korrupció és gazdasági bűnözés elleni osztályát, ahonnan a NAV-hoz irányítottak bennünket. A NAV bűnügyi szóvivője, Sárközi Alexandra alezredes annyit mondott, hogy nemrég kapták meg az ügyet a Főügyészségtől, a nyomozás csak a napokban indult. Konkrét személyek érintettségével kapcsolatban viszont egyébként sem adhatnak tájékoztatást – szögezte le a szóvivő.

Megkerestük az Emberi Erőforrás Minisztériumot is, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy nincs tudomásuk a helyettes-államtitkár felelősségét érintő vizsgálatról.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!