Utasokkal együtt szabadult el a hullámvasút

2015.05.23. 20:41

Utasokkal, de a fékezésért felelős munkatárs nélkül indult egy hullámvasút a budapesti állatkertben. Balesetveszélyes helyzet alakult ki, s csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt tragédia, írja Nol.hu.

A hullámvasúton körülbelül hat utas ült, amikor hirtelen elindult, mielőtt a kanyarokban a fékezőt üzemeltető vezető fel tudott volna rá szállni. A Nol cikke szerint a fékező láthatóan pánikba esett, amikor a szerelvény nekiiramodott. A hullámvasút a kanyarokban annyira felgyorsult, hogy a kereke a külső íven felemelkedett a sínekről, amiből akár nagyobb baj is lehetett volna.

Az állatkert szóvivője, Hanga Zoltán szerint az esetről az utasok tehetnek, akiknek szólt a fékező, hogy ne szálljanak fel a szerelvényre, amíg ő nem ül rajta. A Nol-nak nyiltakozó utas azt mondta, ő nem hallotta ez a figyelmeztetést, és már egyébként is ültek mások a kocsiban, amikor ő is beszállt a gyerekeivel.

A szerelvényt az utasok súlya indította el, de Hanga Zoltán szerint ezért akár az is lehet, hogy esetleg változtatni kell majd a hullámvasút rögzítésén az indulási helyén, de azt is elmondta, hogy tudomása szerint 1922 óta nem történt hasonló eset.