Csúnya vihar érte el Nógrád környékét este

2015.05.24. 17:21

Citromsárga riasztást adott ki vasárnap estére az Országos Meteorológiai Szolgálat az aszódi, hatvani, gyöngyösi, pásztói, bátonyterenyei, salgótarjáni, szécsényi és balassagyarmati járásra felhőszakadás miatt. Errefelé intenzív zápor, zivatar várható, rövid idő alatt 25-30 mm-nél is több csapadék hullhat. Hétfőre az ország teljes középső és - Csongrád és Békés kivételével - teljes keleti részén citromsárga figyelmeztetés van érvényben.

Az OMSZ elküldte már a középtávú előrejelzést is az MTI-nek, aszerint a tavasz utolsó hetében eleinte folytatódik a borús, esős idő, de a vége felé már több napsütés lesz, és akár 27 fok is lehet.

Kedden is erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé várható eső, zápor, főként keleten, északkeleten zivatar. A szél a Dunántúlon megerősödik, néhol viharossá fokozódik, keleten csak estefelé lehetnek erős, zivatarok környezetében viharos széllökések. A leghidegebb órákban 10-15 fok lehet, nappal 17-22 fokig melegszik a levegő.

Szerdán is sok helyen erős lesz a szél, a Dunántúlon viharossá is fokozódik. Ugyanerre viszont már több órára kisüthet a nap. Keleten csak estefelé csökken majd jelentősebben a felhőzet. Nyugaton néhol, keleten még többfelé várható eső, zápor. Nem valószínű, hogy 20 foknál melegebb lesz.

Csütörtökön többnyire napos idő valószínű, keleten néhány helyen lesz zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet 6-11, a legmagasabb hőmérséklet 17-22 fok között alakul.

Pénteken főként az ország északi felén lehet elszórtan zápor, néhol megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban 5-10 fok lehet, a nappali csúcs pedig 19-24 fok lesz.

Szombaton elsősorban a Dunántúlon és északon valószínű záporeső, északnyugaton zivatar is lehet. Ekkor már a legmagasabb hőmérséklet 22-27 fok körül lesz, vasárnap szintén, akkor már a napos idő lesz jellemző, csak keleten jöhet futó zápor.