Kubatov: Nincsen gimnazistákból álló titkos Fidesz-kommandóm

2015.05.24. 12:07

A veszprémi időközi választások előtt néhány nappal jelent meg a sajtóban - többek között az Indexen is -, hogy Kubatov Gábor pártigazgató irányításával a Fidesznek van egy Szabad Európa Csapat névre keresztelt, főleg gimnazistákból álló titkos egysége, akik aláírásgyűjtésekkel és lakásról lakásra járva gyűjtenek adatokat a választókerületek lakóiról. A SZECS egyik tagja a 444-nek mesélt először a tavalyi parlamenti, EP- és önkormányzati választáson szerzett tapasztalatairól.

Több sem kellett a szocialistáknak, feljelentették a Fideszt a Nemzeti Adatvédelmi Hatóságnál az illegálisnak vélt adatgyűjtés miatt. A Harangozó Tamás kérdései alapján a NAIH nyomozásba kezdett, ami egészen odáig terjedt ki, hogy kérdéseket küldtek Kubatovnak: van-e SZECS, és ha igen, gyűjtenek-e aláírásokat. A pártigazgató erre csattanós választ adott a hatóságnak:

NEM

Egész pontosan azt írta, hogy nincs tudomása úgynevezett SZECS létezéséről, és mivel szerinte ilyen nevű egység nincs a Fideszen belül, így annak működésével kapcsolatban sem tud információt adni. Mivel a NAIH-nak nincs nyomozati jogköre, a NAIH itt be is fejezte a vizsgálódást. 

Ennyi.