Rendőr vagyok, csókolom, hazakísérhetem?

2015.05.24. 12:09


A budapesti rendőrök őrizetbe vettek egy 37 éves ózdi férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy magát rendőrnek kiadva rabolt ki egy idős asszonyt a XIII. kerületben. A police.hu híre szerint
O. István szombat délután fél négykor szólította meg a Váci úton sétáló nőt. Rendőrként mutatkozott be, igazolvány is volt nála, és felajánlotta az asszonynak, hogy hazakíséri. A lakás előtt aztán leütötte. A nő elesett, ekkor a támadója megpróbálta elvenni a nyakláncát, és amikor ez nem sikerült, a férfi az áldozat pénztárcájával elmenekült a helyszínről.

Az egészet látta egy férfi a lépcsőházban. Értesítette a rendőröket, még azt is megmondta, merre menekült a támadó. A rendőrök a police.hu szerint perceken belül kiértek, és elfogták a férfit. Megtalálták nála a pénztárcát és egy másik idős nő iratait is, aki korábban bejelentést is tett a rendőrségen. A férfinél még bilincs is volt, valamint több olyan tárgy, amelyek miatt a rendőrök azt feltételezik, hogy különböző szolgáltatók munkatársainak adta ki magát, és úgy is követett el bűncselekményeket.