A sajtó egy részét nem engedik be Orbán évértékelőjére

ao088
2015.05.28. 23:50 Módosítva: 2015.05.29. 01:01

Se a Klubrádió, se a Népszava tudósítóját nem engedik be Orbán Viktor pénteki évértékelő beszédére. A miniszterelnök a Budapesti Történeti Múzeumban a Polgári Magyarországért Alapítvány konferenciáján mond beszédet az elmúlt öt évről.

A Klubrádió honlapján azt közölte: regisztrációjukat helyhiány miatt nem fogadták el. Jelentkezésükre a következő választ kapták: "A helyszín létszám-kapacitásából adódóan szűkítenünk kell a konferencián résztvevő újságírók számát, ezért az Önök regisztrációját nem tudjuk elfogadni." A 444.hu-t sem engedik be „helyhiányra hivatkozva”, erősítette meg kérdésünkre a hírportál egyik munkatársa.

Érdekes módon a Népszava tudósítója és fotósa sem mehet el a rendezvényre. A lap tudósítója csütörtökön azt kérdezte Lázár Jánostól, mi szükség van a pénteki évértékelőre, ha a miniszterelnök legutóbb február végén a Várkert Bazárban értékelte az elmúlt négy és fél évet. Lázár azt válaszolta: úgy tudja, civil szervezet kérte Orbánt, a kormányfőnek pedig be kell számolnia arról, mire használta a bizalmat. A Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány egyébként a Fidesz pártalapítványa.