18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Drótkötélnek hajtott a motoros, 36 öltéssel varrták össze a nyakát

2015.05.28. 08:54

„Ez a fiatalember május 10-én egy délutáni napon hazafelé tartott, és gondolta levágja az utat egy erdőn át (ami nem tiltott út volt) és sajnos ez tragédiába fulladt! A fiatalember két fa közé kifeszített drótba akadt bele, ami nagyon durva sebeket okozott a nyakán.″

Ha az a nyakvédő nincs a nyakán, lehet már nem osztotta volna meg velünk ezt a tragikus élményét! A drót több mint 1 cm mélyre hatolt be a nyakba még így is, hogy rajta volt a nyakvédő.

– így kezdődik a Motokrossz Magyarország beszámolója, melyet a Blikk szemlézett. A sebet 36 öltéssel varrták össze. (18+ képek itt.) A posztból nem derül ki, hogy ez a konkrét eset Franciaországban történt. De Magyarországon is feltűnnek időről-időre beszámolók kifeszített drótokról (például itt).

Sajnos azok az emberek, akik ezt teszik, mások életével játszanak és nem gondolnak bele milyen súlyos következményei lehetnek ennek a dolognak! Ez nemcsak a motorosokra veszélyes, hanem a lovaglókra, biciklisekre, quadosokra és persze a motorosokra is!

– írják. "Engem is kinézett valaki magának, de időben észrevettem" – idézi a Blikk egy másik krosszmotoros fotójához írt kommentet, a képen egy kifeszített huzal látható.

"Évente pár eset fordul elő, a legtöbb szerencsésen végződik, időben meg tud állni a motoros" - mondta a Blikknek egy neve elhallgatását kérő off-road motoros klub vezetője. Szerinte a profik kiépített pályákra járnak, az amatőrök gyakran az erdőbe, akár védett területekre járnak. Utóbbival szabályt sértenek, de ettől nem szabad drótkötéllel megállítani őket.

"Ha valaki olyan helyen feszít ki egy ilyen kötelet, ahol mások is járnak, akkor előre kell figyelmeztetni az arra járókat egy táblával. Ebben az esetben sem szabad azonban olyan magasságban kitenni a sodronyt, ahol az veszélyes lehet. Ha pedig balesetet okoz, akár emberölési kísérlet miatt is felelősségre lehet vonni" - mondta a lapnak dr. Fridman Róbert ügyvéd.

2008-ban egy szolgálaton kívüli, 29 éves rendőr halt meg Pécelen a fák közé derékmagasságban kifeszített acélsodrony miatt. Miután felbukott, még felállt, és tett néhány lépést, majd összeesett és meghalt. 2010-ben felfüggesztett börtönt kapott a motoros elé drótkötelet feszítő férfi. Akkor a föld tulajdonosa a talajtól körülbelül hetven centiméternyi magasságban húzta ki a drótkötelet. Egy behajtani tilos és egy A4-es lapra írt figyelmeztető táblát is kihelyezett, a drót széleire sárga, nem fényvisszaverő anyagból készült szalagokat helyezett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport