Vasárnaptól forgalomkorlátozás a Dagály előtt

2015.05.31. 10:04

2015. május 31-étől, vasárnaptól lezárják a XIII. kerületi Népfürdő utca és Vizafogó utca útvonalat a Dagály utca és a Cserhalom utca között, mert megkezdődik a Dagály strandnál a 2017-es budapesti FINA világbajnokság helyszínének építése, írja a BKK. A Dagály fürdő előtti területre kizárólag

  • a kerékpárosok,
  • a BKK járatai,
  • és a célforgalomban közlekedők

hajthatnak be.

A lezárás miatt a Váci út északi részéről és a Cserhalom utca felől az Árpád híd nem lesz elérhető a Vizafogó utca–Népfürdő utca–Dagály utcai felhajtó útvonalon, amit a Váci út–Róbert Károly körút útvonalon lehet elkerülni.

A Dagály utca a lezárt útvonal forgalmának elvezetésére nem alkalmas, ezért azt az utcát csak indokolt esetben vegyék igénybe a területen átközlekedők.

A BKK honlapján, illetve a kozut.bkkinfo.hu linken már valós idejű közúti közlekedési információk is elérhetők, írják. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők az új webes felületen.

A vizes vébé alapköletétele már május közepén megtörtént, itt mondta többek közt azt Orbán Viktor, hogy a bátor halak megeszik a gyávákat. Hozzátette, bolond világban élünk, nem könnyű jól nevelni a fiatal nemzedéket, de a sport, mint a legjobb nevelési módszer, egyenlő a magyar jövővel „A barcelonai vizes világbajnokság televíziós közvetítéseit 4,53 milliárdan nézték, Budapestnek az ötmilliárdot kell megcéloznia” – mondta már korábban Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, a vizes vébé szervezőbizottságának vezetője.