Kocsis Mátéék feljelentették a színes festékkel rajzolgató cigány gyerekeket

2015.06.02. 16:03 Módosítva: 2015.06.02. 16:08

Május 16-án tartották a roma ellenállás napját, ahol arra emlékeznek, hogy 1944-ben az auschwitzi cigányláger tagjai fellázadtak az őrök ellen. Európa több városában is megemlékezéseket tartottak, Budapesten a VIII. kerületi Mátyás téren. A rendezvény úgy nézett ki, hogy felállítottak egy színpadot, ahol a hivatalos koncertek mellett bárki felmehetett rappelni, miközben a téren majálishangulat volt. Sok gyerekkel, akik színes krétákkal és festékszóróval is rajzoltak több nagy fehér lepedőre, amit a földre feszítettek ki. 

Úgy tűnik, a gyerekek néha levédtek a lepedőről, a földre is jutott egy kis festékszóró. Nem kellett több, Józsefváros önkormányzata feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, amiért a festék a földről nem jött le vízsugárral, homokfúvó alkalmazására volt szükség, írta a Vs.hu, ahol egyébként arról is láthatnak egy képet, milyen „durva” állapotok voltak a téren a rajzolgatás után. Az önkormányzat szerint egyébként a villanyoszlopoknak is jutott egy kis festék. 

Elképzelhető, hogy a festék a rajzolás közben kiszóródott a földre. A rendezvényre kilátogató gyerekek a földön, papírra és lepedőre rajzoltak. Szándékos károkozás nem történhetett, mert a tevékenységet önkéntesek felügyelték

– írta a Vs.hu-nak a Phiren Amenca nevű szervezet, ők feleltek a rendezvényért. Azt is közölték a rendezvény szervezői, hogy oszlopokra nem festettek.