Orbán Viktor lecseréli néhány államtitkárát

2015.06.02. 06:07

Egyetlen miniszter leváltását sem érzi időszerűnek Orbán Viktor, de június 6-tól a miniszterekkel értékelni fogják az elmúlt egy évet, a kormány munkáját és külön az államtitkárok tevékenységét – írta a Napi Gazdaság.

Ezen a szinten nekem is vannak javaslataim, és a miniszterektől is kaptam olyan jelzéseket, amelyek nyilvánvalóvá teszik, hogy az államtitkárok között lesznek cserék

 – mondta Orbán Viktor a lapnak. Az interjúban a miniszterelnök nem említi, hogy melyik államtitkárnak inog a széke, és azt sem, hogy hány kormánytagot fog lecserélni. 

A lap emlékeztetett arra, hogy az elmúlt öt évben nem volt jellemző a miniszterek és államtitkárok cseréje. 2010 és 2014 között egy jelentős átalakítás volt, 2012 nyarán.

Orbán Viktor a nyilvánosság előtt múlt pénteken értékelte kormányzása elmúlt öt évét, és alapvető változtatást ígért az eddigi harcos, uniót támadó politikájához képest. Akkor azt írtuk, elképzelhető, hogy gyakorlati változások is követik majd a beszédet. A kormány bizonyos mértékű átalakítása is része lehet ennek.