Orbán Viktor mindenkit óv a multikulturális Európától

D  YT20150602014
2015.06.02. 11:43

A multikulturális Európából nincs visszaút se a keresztény Európához, se a nemzeti kultúrák világához. 

Ezt tartja a jelenlegi bevándorláspolitika egyik legnagyobb veszélyének Orbán Viktor miniszterelnök, és ezért sürgeti már hetek óta a helyzet áttekintését és komolyan vételét.

A kormányfő kedden a 85 éves Helmut Kohl volt német kancellár tiszteletére szervezett nemzetközi konferencián szólalt fel a Pesti Vigadóban. Orbán a beszéd nagy részében Kohl kancellárt méltatta, de a végén kitért a bevándorlás kérdésre.

Szerinte ezzel nagyon is fontos foglalkozni. És nem is helyes bevándorlásról beszélni, inkább népvándorlásról.

Ma egy modern kori népvándorlás zajlik, amellyel Európa civilizációs arculata alakulhat át, márpedig ha ez bekövetkezik, az visszacsinálhatatlan.

Orbán szerint ha a bevándorlás kérdését egyszer elhibázzuk, akkor örökre elhibáztuk. És akkor "Európa civilizációs arca többé nem lesz olyan, mint most".  

A kormányfő értelmezte, hogy szerinte mit jelent a multikulturalizmus, amely nagy veszélyt jelent az egész kontinensre. Orbán szerint arról van szó, hogy "különböző civilizációs gyökérzetű csoportok élnek együtt". És ha egész Európában ez általánossá válik, akkor ne legyen kétségünk, hogy nem lesz visszatérés a keresztény Európához.

Orbán Viktor beszédében kitért a halálbüntetésre is, kijelentve, hogy az nem vezethető be, Magyarországnak nincs is ilyen szándéka. Igaz, pár hete még azt mondta, hogy szerinte napirenden kell tartani a kérdést.