Júli..., nem, augusztus elsején nyílik a régi röszkei határátkelő

2015.06.02. 10:54

Várhatóan augusztus elsején megnyitják a Röszke és Horgos közötti régi határátkelőt, jelentette be Kern Imre szerbiai építésügyi államtitkár az MTI szerint.

Az átkelő egykapus rendszerrel működik majd, reggel hét és este hét óra között lehet használni, úgy, mint az ásotthalmit vagy a tiszaszigetit. Itt azonban gyalogos átkelő, pénzváltó és bank is működik majd.

Az építkezést július elsején fejezik be Horgos 2-n, mondta az államtitkár a szabadkai Pannon RTV Közügyek című műsorában. A határátkelőhely várhatóan tehermentesíti az autópályán fekvő horgosi átkelőt, főleg nyáron, amikor a vendégmunkások hazautazása miatt általában több órát kell vesztegelni.

Európai uniós pénzt is költenek rá, ezért a korábbi elképzelésekkel szemben nemcsak a szerb és a magyar állampolgárok, hanem az uniós tagállamokból érkezők is igénybe vehetik majd.

A Magyar Szó pénteken Bimbó Mihály magyarkanizsai polgármesterre hivatkozva július elsejei nyitásról írt. Az egy hónapos csúszás semmi ahhoz képest, hogy az első ígéretek még 2012-ben hangzottak el.