A Fidesz libanoni exképviselője: Egyetértek Orbán Viktorral!

2015.06.05. 16:26
Daher Pierre libanoni származású orvos, a Fidesz korábbi országgyűlési képviselője támogatja pártja kemény bevándorlásellenes politikáját. Az edelényi kórházat vezető Daher szerint ő nem bevándorló: a bevándorlók nem tanult emberek, hanem olyanok, akik problémákat okoznak akár két-három generációval a letelepedésük után is.

Orbán Viktorral teljes mértékben egyetértek!

– mondta az Indexnek Daher Pierre, a párt korábbi országgyűlési képviselője, akit a Fidesz bevándorlási politikájáról kérdeztünk.

Ez már csak azért is érdekes, mert Daher Pierre 1960-ban született a libanoni–izraeli határ közelében, keresztény családban. Bejrútban építészmérnöknek tanult, 1981-ben Brüsszelbe ment, orvosi egyetemre. A róla szóló Wikipedia-szócikk szerint 

anyagi problémák miatt 1982-ben Budapestre került,
 

ahol bátyja, Ziad is tanult. 1989-ben végzett a SOTE-n, majd a miskolci kórház sebészetére került.

Libanonból jött, de nem bevándorló...

És hogy egy libanoni bevándorló hogyan érthet egyet Orbán Viktorral? Így:

Én nem vagyok bevándorló. 1982-ben jöttem Magyarországra, itt tanultam, nem vagyok bevándorló. Én itt élek, itt tanultam, pénzt fizettem azért hogy itt tanulhassak

– mondta Daher, aki szerint a Fidesz által használt bevándorlófogalom mást jelent. Többek között azt, hogy menekült vagy politikai menedékkérő. Olyan, aki éhezik, problémája van.

Miért engednénk Magyarországra a bevándorlókat, akikről nem tudjuk, hogy kicsodák? Ezek nem tanult emberek. Ők nem azért jönnek, hogy tanuljanak, vagy fejlesszék az ország gazdasági helyzetét.

– folytatta a fideszes orvos, akitől azt is megtudtuk, libanoniként nemcsak ő nem bevándorló, de szerinte a külföldre távozó többi egykori honfitársa sem az. 

...és a többi libanoni sem bevándorló, csak az állibanoniak!

Daher ugyanis arra a kérdésre, hogy nem zavarja-e, ha mostanában hazájából, Libanonból jön valaki ide, és ilyen fogadtatás várja, azt mondta: Libanonból nem jönnek, vagy csak nagyon kevesen. Szerinte az itt élő libanoniak háromnegyed része orvos, a többi mérnök: Libanont több mint 15 millióan elhagyták, sokan Brazíliába, Argentínába mentek, de szerinte ezek az emberek sem bevándorlók, hanem üzletemberek, orvosok, tanárok, mérnökök.

Azok, akik mostanában libanoninak mondják magukat, egy-két kivétellel nem libanoni származásúak.

– folytatja Daher Pierre, aki szerint a Magyarországra érkezett „valódi libanoniakról" látja a magyar állam, hogy rendes emberek, tanultak, és hogy szükség van rájuk.

Egyik barátja is ötös tanuló volt, főorvos lett. A másik szintén ötös volt, most egyetemen tanít.

Engem nem kényszerítettek, hogy idejöjjek!

Az edelényi kórház vezetője azt azért elismerte, hogy a kormány bevándorlásellenes plakátja („Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!”) nem tesz különbséget mondjuk egy jó tanuló és a tanulatlan között. A volt képviselő azonban továbbra is azt hangoztatta, hogy szerinte a bevándorló az, akit előbb-utóbb a magyaroknak kellene ellátniuk.

Daher szerint bevándorlónak lehet nevezni például azokat, akiknek a leszármazottai most mennek vissza Iránba és Szíriába dzsihádistának:

„Miért kellene beengedni olyan embereket, akiknél a harmadik generáció sem tud beilleszkedni. Miért kellene adni neki, ha nem tud illeszkedni? Igaza van Orbán Viktornak, válogatni kell. Nem lehet egy kalapba tenni mindenkit. Én választottam országot, engem nem kényszerített senki, hogy idejöjjek!

Menjenek Franciaországba, Angliába, ők csinálták a cirkuszt az arab országokban. Magyarország maradjon békében, maradjon terrorveszélymentes és Muszlim Testvériség-mentes!