Szabálysértési eljárás indult a plakátrongálók ellen

3
2015.06.07. 13:16

Óriásplakátot rongáltak címmel jelent meg közlemény a plakátátfestésekkel kapcsolatban a rendőrség honlapján. A közlemény szerint a "Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt szabálysértési eljárást folytat egy 35 éves hajdúszoboszlói nő, egy 35 éves, egy 31 éves és egy 29 éves budapesti férfi, valamint egy 27 éves érsekcsanádi és egy 24 éves békéscsabai nő ellen".

A rendőrség adatai szerint hatan 2015. június 7-én 0 óra 20 perc körül szándékosan megrongáltak egy, a Budapest XIV., Gundel Károly úton kihelyezett óriásplakátot. Az Index információi szerint a közlemény egyértelműen a Fidesz nemzeti konzultációját hirdető plakátok megrongálásáról szól.

A police.hu azt írja, hogy a szabálysértés feltételezett elkövetőit a rendőrség a rongálás helyszínének közeléből előállította és meghallgatta. Öten vallomást tettek, a szabálysértés elkövetését elismerték, egy fő nem tett vallomást, szabadlábon védekeznek.

A Fidesz a plakátrongálások miatt feljelentést tett. A plakátokat az Együtt aktivistái fújták le. A párt elnöke kiáll a aktivisták mellett. Az idegenellenes plakátok elleni harcot támogatja az MSZP és a DK is.