Szaporodnak az átsatírozott idegenellenes plakátok

2015.06.07. 09:34 Módosítva: 2015.06.07. 18:01

Vasárnap reggel már komplett gyűjteményt tudott kitenni a feketével összefirkált plakátokból a Facebookra Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke.

Örömmel tölt el, hogy egyre több plakáton látszik, sokan nem szeretik, ha a kormány el akarja terelni a figyelmet az oktatás válságáról, a munkanélküliségről és a szegénységről.

Posted by Szigetvári Viktor on 2015. június 6.

Kedden írtuk meg, hogy kiszivárgott a kormány új kampányplakátja, amiken magyar nyelven többek közt arra szólítják fel az ide érkező külföldieket, hogy nem vehetik el a magyarok munkáját. Az idegengyűlölő kampány 300 millió forintba került.

Az Együtt már kedd délután azt ígérte, hogy ha ezek az óriásplakátok kikerülnek, mozgalmat szerveznek a leszaggatásukra.

Az első plakátok nem sokáig húzták, a Dagálynál lévők például alig fél napig bírták érintetlenül. A rendőrség  nyomoz is az ügyben, sőt, vasárnap hajnalban már be is vitték az Együtt hat aktivistáját.

A Fidesz sajtóirodája vasárnap délelőtt közleményt adott ki, azt írják:

Elutasítjuk a baloldal agresszióját és felszólítjuk őket, hogy fejezzék be az erőszakos akcióikat!

Hagyják abba a nemzeti konzultáció plakátjainak rongálására való felbujtást, és még ha nem is értenek egyet a konzultáció céljával, azt törvényes eszközökkel fejezzék ki!"