Lányrabló fekete furgontól rettegnek Szegeden

2015.06.11. 10:26
Egy fekete furgonba akartak tuszkolni egy középiskolás lányt Szegeden, a segélykiáltásokra felfigyelő piaci árusok akadályozták meg az emberrablást — írja a Délmagyar. A klasszikus városi legendákra emlékeztető történetnek ezúttal talán valóban lehet valóságalapja, legalábbis az ügyet a rendőrség is komolyan veszi.

Gyanakvóvá tehet, hogy hetek óta keringenek hasonló emberrablós történetek a Facebookon, de most egy konkrét rablási kísérletről írt egy anyuka. „Nem hülyeség a fekete furgon" – posztolta néhány napja, és leírta a — ha igaz — nagyon ijesztő eseményeket. Eszerint a 17 éves lánya hétfő délután a Gábor Dénes szakközépiskolából tartott a buszmegállóba, amikor egy parkolónál három férfi ment oda hozzá azzal, hogy a furgonjukban olcsó ruhák vannak.

A lányom meg se állt, azt mondta, nem érdekli, de ekkor két férfi a kezénél megfogta és rángatni kezdte. Segítségért kiabált, de erre sem engedték el

– írta az anyuka a bejegyzésben. A Délmagyar beszámolója szerint két piaci árus figyelt fel a kiabálásra, ők szóltak, hogy azonnal engedjék el a lányt, vagy rendőrt hívnak.

A Csongrád megyei lap úgy tudja, hogy az osztályfőnök tett feljelentést, miután az esetet a lány anyja másnap elmesélte neki. A rendőrök többször kihallgatták a lányt, az újság információi szerint személyi szabadság megsértésének gyanújával nyomozást is elrendeltek.

A történet hitelességét az viszont nem feltétlenül erősíti, hogy amikor az újságírók megkeresték a történetet nyilvánosságra hozó anyukát, ő előbb azt ígérte, hogy a lányával együtt részletesen elmeséli a történetet, amikor viszont pár órával később újra keresték, már lecsapta a telefont.

A Hvg.hu úgy tudja, hogy a rendőrség már leellenőrízte a piaci térfigyelő kamerák felvételeit, de semmi olyat nem találtak, amit a lány említett, sőt, a videó tanúsága szerint gond nélkül sétált át a területen.