Az MSZP fizette és rakta ki a szombathelyi ellenplakátokat

2015.06.12. 21:04

Napok óta plakátrongálással, illetve ellenplakátok tervezésével tiltakoznak többen a kormány bevándorlásos kampánya ellen. Csütörtökön beszámoltunk arról, hogy Szombathelyen kikerültek az első ellenplakátok. A kormány hirdetéseire olyan szövegek kerültek például, hogy 

Ha Magyarországra jössz, nem tudnál hozni egy épeszű miniszterelnököt?

A szombathelyi 12 ellenplakát nem egyéni akció volt, a helyi MSZP fizette és rakta ki azokat - számolt be az RTLKlub Híradója. A plakátok szélén nagyon apró betűkkel fel is tűnik, hogy az MSZP szombathelyi szervezete adta ki a plakátokat.

Az RTLKlubnak Czeglédy Csaba, a helyi MSZP vezetője elismerte, hogy hozzájuk tartoznak a plakátok. Czeglédy szerint jövő héten újabb 12 plakát kiragasztását tervezik.

A politikus azt is mondta, hogy a helyi MSZP találta ki a szöveget, és gondoskodott a kiragasztásról is. Többen viszont nem vállalták a plakátok felragasztását, mert a hozzátartozóik állását, vagy a sajátjukat féltették. "Öten visszamondták, a hatodik vállalta" - mondta Czeglédy. A politikus így indokolta, miért tiltakoznak a kormány kampánya ellen:

nem szeretnénk, ha az Ausztriában dolgozó szombathelyiek is hasonlóval szembesülnének.

Az akció az MSZP-nek összesen 2-300 ezer forintba kerül a helyi elnök szerint.