Alig lehet haladni az M7-esen

2015.06.14. 18:44 Módosítva: 2015.06.14. 22:00

Ahogy az nyáron lenni szokott, mindenki egyszerre indult vissza a fővárosba a Balatonról. Vasárnap este hat óra körül kezdtek érkezni a beszámolók arról, hogy alig lehet haladni Budapest felé az M7-esen. Fél hétkor a rendőrség is közleményt adott ki, hogy lépésben lehet haladni az M7 felvezetőjén, és jelentősen lelassult a forgalom az egész pályán.

A dugófigyelő-térkép szerint a Balaton északi partján, a 71-es főúton, Balatonalmádi és Balatonfűzfő környékén is állt a forgalom, és az M7 kivezetőnél Balatonakarattyánál is pirosat jelzett a térkép, azaz dugót.

A Velencei tó környékéről is sokan indultak fel Budapest irányába egyszerre, a 7-es főút is több helyen bepirosodott. A forgalom segítése miatt a 7-es főúton Martonvásár és Szabadbattyán belterületén rendőrök irányították a forgalmat.

A rendőrség a Balaton északi partjáról Budapest irányába közlekedőknek a 8-as számú főútvonalat javasolja. Az M7-esen Székesfehérvártól már jobb a helyzet, mert ott három sávon haladhatnak.

Vonattal sem jobb

Olvasónk arról számolt be vasárnap este, hogy a Balatonról Budapest felé közlekedő vonatokon is óriási tömeg van, sok utasnak nem jut ülőhely, de a MÁV nem indít mentesítővonatot. A zsúfolt vonatokról ezen a vonalon már dél körül is érkeztek hírek.