Nem ment flottul a kislány kimentése

2015.06.14. 16:33

Nem a szakemberek, hanem egy biztonsági őr mentette meg a Palatinus-strand egyik medencéjében elmerült kislányt, az orvosi segítség sokkal lassabban érkezett meg, mint kellett volna – állítja a szombati eset szemtanúja. 

„Épp arra jártunk a párommal, amikor kihozta a medence szélére a kislányt az úszómester. Tíz perc telt el, mire két hölgy a strand ügyeletéről odaért” – idézte fel a történteket Szurdok István. Az egészségügyi szakközépiskolai végzettséggel is rendelkező gyógymasszőr defibrillátort sem látott a két szakember közelében. „A kislánynak egészen fel volt püffedve a hasa. Nézegették a pulzusát, nyomogatták,

de nem mertek hozzányúlni, végül bő tíz perc múlva egy biztonsági őr szaladt oda és húzta ki a gyerek nyelvét, hogy levegőhöz jusson.

Csak utána tudták belőle kipumpálni a vizet. Pedig azonnal kell cselekedni, mégis, amikor szóltam, hogy talán azonnal mentőt is kéne hívni, a két ügyeletes azt mondta, majd ők megoldják” – mondta Szurdok.

A defibrillátort csak fél óra múltán vitték oda, másfél óra múlva jött egy mentős, és

csak másfél óra múltán érkezett a rohammentő. Szurdok szerint nem azért, mert ilyen lassan jött, hanem, mert nem is hívták őket azonnal.
 

Pedig ott megfelelő eszközök vannak ahhoz, hogy azonnal megkezdjék a legfontosabb életmentő beavatkozásokat.

„Apaként és nagyapaként sem hagyhatom, hogy fontosabb legyen a strand jó hírneve, mint a kislány élete ” – mondta a férfi, aki az állami televíziónak is nyilatkozott, ám az nem került adásba, ellentétben a strand vezetőjével, aki a gyors és szakszerű ellátásról számolt be.

„A biztonsági őr elismerést érdemelne, megmentette a kislány életét.” Szurdok szerint viszont aggasztó, hogy ehhez egy biztonsági őr rátermettsége kellett, a szakemberek gyors és határozott lépései helyett.

 A kislány egyébként úgy tűnik, valóban felnőtt felügyelet nélkül volt a strandon. A Heim Pál kórházban kezelt kislány állapotáról egyelőre nincsen hír. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport