Betegszállítók helyett egy orvos vitte haza a beteget

2015.06.16. 11:05

Egy 72 éves algyői asszony június 5-én került a szegedi klinika sürgősségi betegellátó osztályára, mivel belélegezte a hangyairtó szert. A klinikán semmi komolyabb mérgezést nem találták nála, ezért délután háromnegyed ötre megrendelték a betegszállítót, hogy hazavigyék a nőt.

Vártunk, vártunk, hát nem jöttek. Egy idő után óránként érdeklődtünk a pultnál, ahol megnyugtattak. Este 8-kor érdeklődtem utoljára. Aztán már csak vártunk

- nyilatkozta Gonda Józsefné a Délmagyarnak, aki hozzátette, hogy hajnali egykor lépett oda hozzá és a kísérőjéhez a vezető nővér, csodálkozva, hogy miért vannak még ott.

A nővér felajánlotta, hogy ad nekik egy ágyat, mivel a betegszállítók már rég hazamentek, de a nő nem akart élni a lehetőséggel, mert nem voltak nála a gyógyszerei.

Két órakor egy fiatal férfi orvos felajánlotta, hogy hazaviszi őket Algyőre a kocsijával,

Így is lett. Hazahozott minket, nagyon köszönöm neki.

A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sürgősségi Betegellátó Önálló Osztályának információs pultjánál emlékeztek az esetre, de sem a segítőkész orvos, sem pedig Pető Zoltán, az osztály vezetője nem kívánta kommentálni a történteket.