Köpeczi-Bócz Tamást ma valamilyen államtitkárrá nevezik ki

2015.06.17. 10:24 Módosítva: 2015.06.17. 11:38

Ez volt életem legizgalmasabb oknyomozása egy totálisan központosított minisztériumi szervezetben egy nagyon-nagyon fontos kérdésben.

  • 6 telefon
  • 1 email
  • legalább 30 perc elkeseredett böngészés a neten,

de végül 24 óra alatt sem sikerült kiderítenem, milyen államtitkár lesz Köpeczi-Bócz Tamás.

Kedden kaptunk egy meghívót a Köztársasági Elnöki Hivataltól. Az állt benne, hogy Áder János ma az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkárává nevezi ki Köpeczi-Bócz Tamást.

Na jó, de milyen államtitkárnak? Köpeczi-Bócz most az Emmi  uniós fejlesztések koordinációjáért és stratégiákért felelős  helyettes államtitkára.

Felhívom az Emmi egyik sajtósát. Fogalma sincs, ez a terület nem is hozzá tartozik.

Felhívom az Emmi másik sajtósát. Ő nagyon segítőkész. A vonal két végén mindketten megnyitjuk a kormany.hu-t, és együtt végigböngésszük az Emmi államtitkárságainak névsorát. Kiderül, hogy mindegyik államtitkárságnak van államtitkára, egyedül az Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős Államtitkárságnak nincs. Köpeczi-Bócz eddig ide tartozott helyettes államtitkárként, így VALÓSZÍNŰLEG ennek lesz az államtitkára, mondja a sajtós, de persze ő nem nyilatkozhat, és ez se nem hivatalos, se nem biztos.

Felhívom a Köztársasági Elnöki Hivatalt. Ott azt mondják, velük csak azt közlik, hogy valakit államtitkárnak kell kinevezni. Azt nekik nem kell tudniuk, hogy az illető az Emmin belül hol kap helyet.  A vonal másik végén azonban szintén egy nagyon segítőkész ember ül, aki megígéri, hogy odatelefonál az Emmihez, neki biztos elárulják a választ.

Telnek az órák.

Jelentkezik a Köztársasági Elnöki Hivatal segítőkész embere. Azt mondja, az Emmiben nem veszi fel senki a telefont, de ad egy számot, hívjam azt. Ott majd megmondják a helyes választ.

Hívom a számot az Emmiben. Semmi.

Ekkor írok egy emailt ebben a nagyon fontos ügyben a következő szöveggel:

Tisztelt Cím!

Kérem írják meg, milyen államtitkár lesz az Emmiben Köpeczi-Bócz Tamás, akit holnap nevez ki a köztársasági elnök.

Válaszukat előre is köszönöm.

Szerda reggel. Tapintható a feszültség, szinte izzik a levegő. Már csak pár óra Köpeczi-Bócz Tamás kinevezéséig.

Keresek egy másik telefonszámot egy korábbi emmis emailből, azt hívom. Felveszi egy ember. Készségesen meghallgatja a kérdésemet, majd ad egy telefonszámot, hogy ott majd minden felvilágosítást megkapok.

Hívom a számot. Senki nem veszi fel.

Itt adtam fel.

Kedves olvasóink, tehát Áder János köztársasági elnök ma valamilyen államtitkárrá nevezi ki Köpeczi-Bócz Tamást.

Update: Ahogy ez ilyenkor lenni szokott, a 20 órával ezelőtt elküldött emailemre pikk-pakk megjött a válasz, amint megjelent a cikk. 

Köpeczi-Bócz Tamás európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár lesz.