Paks gazdasági igazgatójáé volt az ellopott laptop

2015.06.17. 08:26

Dr. Nádasdy Bencéé, az MVM Paks II. Zrt. gazdasági igazgatójáé volt az a laptop, melyet az utcán parkoló autójából loptak el más adathordozókkal együtt március elején,  írja a Blikk.

Nádasdy egy találkozóra ment a Belgrád rakpartra, ott törték fel a kocsiját. Mint a hvg.hu megírta, a laptopot egy autófeltörésre szakosodott banda lopta el. Az autó olyan helyen parkolt, ami kiesik a térfigyelő kamerák látószögéből, ezt használták ki a tolvajok. Az Opel Astrában ráadásul jól látható helyen hagyták a notebookot.

Nádasdy Bence közgazdász, korábban több banknál – a CIB-nél és a K&H-nál – dolgozott itthon és Ausztriában is, és a Corvinus Egyetemen is oktat, írja a lap.

Az MVM nem izgul nagyon az ellopott paksi titkok miatt, írtuk korábban: az MVM Paks II. Zrt. közleményt adott ki, mely szerint a társaság informatikai eszközei speciális hardveres és szoftveres adatvédelmi rendszerekkel vannak ellátva, a rajtuk tárolt adatokat a legkorszerűbb védelmi rendszer óvja az illetéktelenektől. 

A rendőrség szerint az elvitt számítógépen nem volt minősített adat, sem államtitoknak vagy üzleti titoknak minősülő anyag. A hvg.hu-nak egy rendőrségi forrás elmondta: a tettesek semmire sem mennek a notebookkal, mert a gépen tárolt összes információ megsemmisül.

Az ügyben a BRFK Kiemelt Ügyek Főosztálya nyomoz, de a hvg.hu forrása szerint a környéken a kamerák hiányosságát kihasználó négyfős kocsifeltörő banda, és nem a paksi laptop ellopása miatt.