Lázár kispályásnak nevezte az önkritikus beszédét kiteregető Berkecz Balázst

2015.06.18. 14:01 Módosítva: 2015.06.18. 14:04

Levélben válaszolt Lázár János Berkecz Balázsnak, az Együtt elnökségi tagjának, aki a blogján részletesen leírta Lázár önkritikus mondatait a hazai bürokráciáról,írja blogján Berkecz Balázs.  

A Miniszterelnökséget vezető miniszter egy építészeknek tartott, június 8-i fórumon tartott beszédet, amin építészként Berkecz is a meghívottak között volt. Berkecz a blogján Lázár"őszödi beszédeként" aposztrofálta az írást, később újabb részleteket is közölt, és egy nyílt levelet is írt. Ebben felemlegette Lázár szavait, amelyek szerint a következő húsz évben a fiatalok valószínűleg nem fognak olyan fizetést kapni, amely versenyezni tudna a nyugat-európai bérekkel. Ezzel szembesítette Orbán Viktor 2013-ban említett "mestertervét", amellyel állítólag a magyar családok életszínvonala meghaladja majd az európai átlagot.  

A Berkecznek írt levélben Lázár János azon értetlenkedik, Berkecz miért nem tette fel a kérdéseit a fórumon. Lázár azt sem érti, miért állította Berkecz, hogy ő váratlanul jelent meg, és tartott beszédet a fórumon, hiszen a neve meghívón is szerepelt.

Minden bizonnyal az őszödi beszéddel való erőltetett hasonlata készteti Önt az ehhez hasonló következetlenségekre. Ha úgy tetszik, füllentésre.

Lázár aztán a levél közepén belehúz és azzal próbálja megsemmisíteni Berkeczet, hogy ilyen eszközökkel igyekszik magának és pártjának 15 perc hírnevet szerezni, és a mostani kormányra akarja hárítani az előző uniós fejlesztési ciklus és kormányok, köztük a Bajnai-kormány kudarcát. 

Lázár a levélben visszautasítja, hogy a fórum keretében létrejött egyeztetést, valamint a kormány munkáját segítő szakembereket Berkecz „a pártjára jellemző pitiáner, a primitív napi szintű érdekek által vezérelt politikai hecckampány részévé tegye a sajtó nyilvánossága előtt”.

Ha úgy tetszik, kispályás.

- jegyzi meg a levélben még a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A levél azzal zárul, hogy Berkeczet ezután is várják a fórumaikra, Lázár munkatársai gondoskodnak arról, hogy mindig kapjon meghívót.

Bízom benne, hogy egyszer akár szemtől szemben is megfogalmazza kérdéseit. Ha úgy tetszik, egyenesen.