Lázár beszél a puccsról és a Kerítésről

Élő
D NOE20150528027
2015.06.18. 14:34
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Na jó, ez csak kezesség, de mégis, 60 milliárd forintról van szó. Ehhez vállal kezességet a kormány a metró felújítása érdekében.

  • "A kormány támogatja Budapest fejlődését, legyen szó tömegközlekedésről, az életminőség javításáról. Ezért vállalt át 52 milliárdos lejáró adósságot a Fővárosi Önkormányzattól." Az adósság egy bankcsoporté, amely a BKV finanszírozását biztosító "megahitel" volt. Cserébe azt kéri a kormány Tarlóstól, hogy az úszó-vb megvalósíthatóság érdekében adja át a magyar államnak a Dagályt és a környező területet.

  • "Gyurcsány Ferenc megtévesztette az Európai Bizottságot, amikor azt mondta, hogy ő és vállalkozása képes arra, hogy a magyarországi gazdaságpolitikai folyamatokat függetlenül értékelje." Az Altus Zrt. a megbízásért ötmillió eurós juttatásban részesül, aminek lehívása már megkezdődött – közölte Lázár. "A kormány kéri az bizottságot, hogy közölje, hogyan nyerte el az Altus Zrt. a megbízást. Milyen közbeszerzési eljárás volt, minden pontja legyen nyilvános. "A bizottság Magyarországon ezeket pontosan vizsgálja, hogyan lehet az, hogy az Európai Bizottság ezt a szabályt nem tartja magára nézve kötelezőnek" – mondta Lázár, aki nyilatkozatot vár Gyurcsánytól is.

    "A nyilvánosság csak Budapesten fontos, Brüsszelben a transzparencia még nem lényeges" – osztott ki az EU-nak egy kokit Lázár.

  • Magyar László a Kúria döntése alapján nem tartható bent tényleges életfogytiglannal a börtönben. A férfi több idős embert kínzott halálra egy bűnbanda tagjaként.

    Magyarországon jelenleg 51 ember ül tényleges életfogytiglannal, ebből 39 jogerős. 25 ember több emberen elkövetett emberölésért kapta a büntetést, hatan gyermekgyilkosságért, öten különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság miatt.

    A Kúria az Emberi Jogok Európai Bírósága elvi állásfoglalása után hozta meg a döntést. Lázár szerint a gyilkosok így most már tudják, hogy nem kell tartaniuk a tényleges életfogytiglantól. A kormány ezt elfogadhatatlannak tartja, mérlegeli, hogy ezzel az Alkotmánybírósághoz fordul. "Érthetetlen, hogy a Kúria miért megy szembe a magyar társadalommal, a büntető törvénykönyvvel, és hoz elfogadhatatlan és minden magyar számára hátrányos döntést, Magyar László ügyében."

  • Lázár szerint visszatoloncolhatók a menekültek Szerbiába és Görögországba, hiszen ott nincs háború.

    Igaz, számos nemzetközi kritika érte már mindkét országot a menekültek kezelése miatt, ezért nem javasolják visszazsuppolásukat. Mondjuk, ez elég rossz üzenet lenne, hiszen azt jelenti, minél rosszabbul bánsz a menekültekkel, annál könnyebben szabadulhatsz meg tőlük.

  • Szó sincs arról, hogy a menekülteket ne fogadná be Magyarország. Ezt bizonyítottuk a jugoszláviai háború idején is. Más, ha valaki a Balkánról háború miatt menekül, és más, ha valaki Görögországon keresztül, Magyarországon át kíván az EU további országaiba eljutni – közölte Lázár. "Mi nem az illegális határátlépők ellen lépünk fel, hanem az ország határait próbáljuk megvédeni. Mindenkinek, aki be akar lépni az országba, a kijelölt törvényes keretek között biztosítani fogjuk a belépés lehetőségét" – mondta Lázár.

  • Nemzetközi példákat említett Lázár a fizikai határzárra – konkrétumok nélkül, de szerdán Szijjártó Péter külügyminiszter miniszter a bolgár török, spanyol marokkói határokat említette –, megjegyezve, hogy a legális határátlépő pontok megközelítését továbbra sem fogja akadályozni semmi. A vajdasági magyarok képviselőjével, Pásztor Istvánnal tárgyalt a kormány. Lázár elmondása szerint a vajdasági politikus megfelelőnek tartja az intézkedést. "Nem szórakozásból született az elhatározás. Nem azért, mert úgy gondoljuk, hogy így kellene megoldani a problémákat. Hanem azért, mert az EU sem kínál jobb megoldást."

  • A miniszter szerint bűncselekmény az illegális határátlépés. "A kormány dolga a rendet garantálni az országban" – mondta Lázár, hozzátéve, hogy ehhez hozzátartozik a határok őrzése, védelme is.

  • A kormány szerdán döntött a magyarszerb határszakasz átjárhatóságának megszüntetése érdekében az ideiglenes biztonsági kerítés felhúzását. Erről a biztonsági határzárról, annak gyakorlati megvalósításának módjáról a belügyminiszter fog beszámolni – közölte Lázár. Orbán meghallgatta Pintér tájékoztatását, amely szerint idén 57 ezer illegális határátlépő jött be, az év végéig, 120-150 ezer is lehet a szám – közölte a miniszterelnökséget vezető miniszter. "Magyarország is köteles Európa és Magyarország határát együttesen megvédeni. Magyarország rosszabb helyzetben van, mint Olaszország, ahol az illegális belépők száma 50 ezer alatt van, nálunk majdnem 60 ezer."

  • Lázár puccsra kényszerült a saját apparátusa ellen

    Az együttes Berkecz Balázs folyamatosan közli a részleteket a június 8-i építészfórumról, melyen Lázár ironikus-önkritikus előadásában lényegében az egész Orbán-kormányt lehúzta. A legkeményebb állításaira mindenképpen rá fogunk kérdezni. Márpedig sok kemény dolog hangzott el, nem véletlen a baloldalon máris ráaggatott "őszödi beszéd" jelző: 

    • Riasztó állapotban van az állam, nagyságát, mozgásképtelenségét és az elnehezültségét tekintve
    • Adóbevallás: „a söralátét olyan messze van, hogy inkább egy sörgyár nagyságú egy alátét”
    • A rá jellemző vakmerőséggel próbált a bürokráciának nekiesni és, majdnem már az elhalás állapotába jutott, mert a minisztériumok semmiféle segítséget nem adtak arra, hogy a rájuk vonatkozó szabályokat hogyan lehetne megváltoztatni.
    • Részben túlszabályozás, részben értelmetlen bürokrácia, részben öncélú bürokrácia van Magyarországon.
    • Akkora az ellenállás az apparátusban, hogy valóságos puccsot kell végrehajtania kamarával, polgármesterekkel, tanácsadó cégekkel összefogva, ha valamit el akar élni.

    • Miután titkolt és látens idegengyűlölet tombol tulajdonképpen mindenhol a világban, ezért szívesebben alkalmaznak fehér magyarokat, mint bárki mást. Ha valaki magyar útlevéllel vállal Spanyolországban munkát, akkor 100-200 euróval többet kaphat egy román állampolgárhoz képest.