Boldog óvodát és nyitott iskolát indít a Prezi egyik alapítója

2015.06.18. 07:59 Módosítva: 2015.06.18. 08:00

Három másik családdal két óvodát (preschool, kindergarden) indítunk 4-6 éves gyerekeknek a Gellért-hegy és az Újlipótváros közelében, mert úgy érezzük, hogy még több frissen végiggondolt óvodára, iskolára van szükség

- ezt írja Facebook-oldalán Halácsy Péter, a Prezi nevű világcég egyik alapítója.

Az elképzelések szerint már most szeptemberben meg is nyitnák az óvodát, ami nem lenne akkreditált intézmény.  Olyan gyerekeket várnak, "akik fel vannak mentve az óvodai nevelés alól". A szülőknek ezért  engedélyt kell kérnie a jegyzőtől, hogy a gyerekek a kötelező óvoda helyett kisközösségben töltsék el ezt az időszakot.  

Később iskolát is akarnak alapítani, hogy könnyű legyen az átmenet, írja Halácsy Péter.

A kulcsszavak: boldog és alkotó tanárok, kis csoport, perszonalizált oktatás, projekt alapú tanulás, kevert életkorú csoportok, nincsenek fiús és lányos játékok, a szociális és érzelmi képességek éppoly fontosak, mint a tudomány és a környezet.

Nálunk az írás-olvasás oktatása a megértést szolgálja és egyszerre vezet be a szavak és a kódok világába. A mi sulinkban digitális nyelv és a beszélt nyelv kiegészítik egymást, és a felszabadult önkifejezés eszköze a forrasztás is lehet, nem csak a dalolás. Nincs szegregáció, sőt! Minden két jelentkező fizeti a helyét egy sorsolt harmadiknak.