Gripenek: a vezérkari főnök szerint történt két baleset, de nincs összefüggés

2015.06.20. 09:07

Az elérhető információk alapján nincs összefüggés a két Gripen-baleset között, mondta Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke a Magyar Hírlapnak adott interjúban. Szerinte alapos vizsgálatok folynak, azok lezárultáig nem érdemes találgatni.

A csehországi balesetről azt mondta, először a pilóta, majd a hátul megfigyelőként ülő őrnagy is fékezett, a gép mégis túlfutott a kifutópályán. Azt majd a vizsgálat állapítja meg, hogy műszaki hiba, emberi mulasztás, a körülmények, vagy ezek együtt felelősek a történtekért.

A kecskeméti gép pilótája, Kádár Sándor már elhagyta a kórházat, és nem kizárt, hogy újra repülhet majd. Kádár a meghibásodott Gripenjével kényszerleszállást hajtott végre, majdkatapultált a kecskeméti repülőtéren. Azt még nem tudják, mikor repülhet majd a Kecskeméten megtört Gripen, de erről a balesetről előbb készülhet el a jelentés, mint a csehországi esetről.

Benkő Tibor szerint hiányoznak a balesetek miatt kiesett vadászgépek, és a katonák rendkívül feszített program szerint végzik feladataikat. Most az áttervezési fázis zajlik éppen.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport