Kamu bombariadó miatt kellett lezárni a Nyugatit

HLH 1032
2015.06.21. 14:05 Módosítva: 2015.06.21. 15:58

Gyanús csomagot találtak szombaton a Nyugati pályaudvaron, ezért a rendőrség ideiglenesen lezárta a csarnokot a vonat- és utasforgalom elől. 

A tűzszerészeti vizsgálat ideje alatt utasok nem tartózkodhattak a csarnokban. A rendőrségi intézkedés ideje alatt a vonatok a külső vágányokról indultak és oda is érkeztek. 

A szegedi Intercityről az utasokat leszállították, az a vonatjárat majd csak a vizsgálat befejezése után indulhat el, de egyéb késések is előfordulhatnak. A vasúttársaság a kellemetlenségekért az utasok megértését kéri.

Update!

A rendőrség délután 2-től már engedélyezte a vonat- és utasforgalmat a Nyugatiban. A Tömörkény Intercity Szegedre 25 perces késéssel hagyta el a Nyugatit, a többi vonat a külső vágányokról indult és oda is érkezett, nagyobb fennakadást nem okozott a félórás rendőrségi vizsgálat.

A BRFK közölte: 13 óra 19 perckor érkezett hozzájuk bejelentés, miszerint a Nyugati pályaudvaron az egyik álló vonaton egy szerelőtáskát találtak, amelyben egy lapon "Bumm, a bomba felrobbant!" felirat volt. A csomagból ketyegést hallottak, ezért a  rendőrség munkatársai kiürítették a pályaudvart.  

20152106150138
Fotó: Police.hu

Ám amikor a Készenléti Rendőrség tűzszerészei megvizsgálták a táska tartalmát , nem találtak benne robbanószert,

csak egy elemes ébresztőóra volt benne.

Akár 5 évet is kaphat a viccelődő

A kamu bombariadó ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága közveszéllyel fenyegetés miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A Btk. szerint ugyanis:

338. § (1) Aki a köznyugalom megzavarására alkalmas olyan valótlan tényt állít, híresztel, vagy azt a látszatot kelti, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a közveszéllyel fenyegetés a köznyugalmat súlyosan megzavarta.