Eltűnt egy férfi a Berettyó csatornában

2015.06.21. 12:36

Eltűnt egy férfi a Hortobágy-Berettyó főcsatornában Karcagnál, a 61 éves embert búvárok és tűzoltók keresik, írja az MTI a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei katasztrófavédelem információi alapján.

A katasztrófavédelem szóvivője elmondta, hogy a rendőrség kérésére a karcagi tűzoltók kishajóval vonultak a helyszínre. Az eltűnt emberek felkutatására specializálódott szolnoki Életjel Mentőcsoport pedig búvárokkal keresi az eltűnt férfit.

Közigazgatási hatósági eljárás keretében, eltűntként keresik a 61 éves férfit, aki a barátaival volt a Hortobágy-Berettyónál.

Az MTI úgy értesült, hogy a férfi egyhetes horgásztúrája utolsó napján, vasárnap délelőtt kilenc óra körül esett a vízbe.

UPDATE: A katasztrófavédelem szóvivője este elmondta, hétfőn folytatják a Hortobágy-Berettyó főcsatornában Karcagnál eltűnt férfi keresését. Öt kilométer hosszan vizsgálták a vizet és a partot a tiszafüredi, valamint a karcagi tűzoltók és szolnoki Életjel Mentőcsoport tagjai, de keresőkutyákkal, búvárokkal sem találták meg a főcsatornában délelőtt eltűnt éves férfit.

A szóvivő szerint a Hortobágy-Berettyó vize rendkívül sebes folyású, amely nagy valószínűséggel elsodorta a férfit.