A botjukat féltették a horgászok, ebből lett a péniszmutogatás

2015.06.22. 16:47 Módosítva: 2015.06.22. 16:57

Szitkozódva, horgászbottal fejbe ütve zavartak el horgászok egy futó nőt a csepeli Duna-part egy szakaszáról vasárnap, később pedig egyikük a péniszét is mutogatta a nőnek, írtuk délelőtt. Az esetre egészen eltérő módon reagált a csepeli polgármester és a ráckevei horgászegyesület.

Kiderült, mi váltotta ki a horgászok haragját. A kocogó nő olyan területre futott be, ahol éppen horgászversenyt rendeztek. A területet azonban csak az egyik oldalon zárták le szalagokkal, a másikon, ahonnan a nő érkezett, csak keresztbe álltak autóikkal. A nő a kocsikat és a horgászbotokat tartó állványokat kerülgette, de az egyik botállványt véletlenül fellökte. Ekkor vágta fejbe botjával az egyik horgász. A nő később visszafele futva fényképeket készített a partszakaszt lezáró horgászokról, ekkor kergették meg, és vette elő a pénisziét az egyik férfi.

A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség Versenysport Szakbizottsága közleményben próbálja meg elmagyarázni, mi történhetett.

Ezen a partszakaszon már több mint harminc éve rendeznek horgászversenyeket. A versenyekhez pénzért bérelik ki a partszakasz egy részét, és azt az üzemeltető engedélyével zárják le, írta az egyesület.

A partról senki sincs kizárva, minden érdeklődőt szívesen látunk, azonban ilyenkor a partszakasz elsősorban a horgászok hobbiját szolgálja, ahogyan máskor evezős, vagy futóversenyt szerveznek itt.

A versenyen a horgászok gyakran alkalmazzák a rakósbotos technikát, ami tizenhárom méter hosszú horgászbotokkal való halfogast jelent. A botot használaton kívül, illetve a csalizás, horogszabadítás idejére hátra kell tolni, melynek egy kb. 10 méteres része így a horgász mögött, a parton elhelyezett görgőkön nyugszik.

Ezek a horgászbotok szénszálból készülnek, igen költségesek, a versenyzők által használt darabok sok  100 ezer, gyakran 1,5 millió forintba kerülnek, ráadásul nagyon sérülékenyek, könnyen eltörnek. A sérülések – és az ezzel járó költséges és időigényes javítások, bottag pótlások – leggyakoribb oka az, hogy a parton nézelődők rálépnek, vagy kerékpárral áthajtanak a boton. Ezért is szoktak a horgászok ilyenkor autóval keresztbeállni, hogy védjék a botokat.

Az egyesület közleménye szerint minden óvintézkedésük ellenére

megtörtént a rakósbot tulajdonosok rémálma.

A kocogó nő nem csak az állványt, hanem az azon lévő nagy értékű botot is leverte. Anélkül, hogy az okozott kár mértékéről meggyőződött, vagy akár csak elnézést kért volna, futott tovább. Az egyesület szerint a helyzet okozója, kiváltója a hölgy figyelmetlensége volt. 

11230783 919976308041279 7458021609695472250 n
Fotó: Olvasónk, N. Szilvia / Facebook

Figyelem!

Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

A szervezők ekkor nem ott voltak, a pálya végén mérlegést végeztek. Az egyesület szerint a nőnek a péniszét mutogató ember nem horgászott, csak valamelyik versenyző hozzátartozója, segítője volt. Az egyesület szerint

ez sem szolgálhat mentségéül, a férfi szégyent hozott a horgásztársadalomra, tettét mélyen elítéljük.

Az RDHSZ Versenysport Bizottsága mindenben együttműködik a hatóságokkal. Ha bebizonyosodik, hogy az elkövető horgászegyesületi tagsággal rendelkezik, kezdeményezni fogja fegyelmi felelősségének megállapítását. A Cink azt írja: a férfi a Csepeli Horgászegyesület pólóját viseli, és tagja is az egyesületnek. Ellene a szövetség máris eljárást indított.

Borbély Lénárd csepeli polgármester közleményében felháborítónak és megengedhetetlennek nevezte a horgászok viselkedését. A polgármester szerint a teljesen lepusztult és kiárusított csepeli Kis-Duna partot megtisztították, a partvonal nagy részén felújították a sétányt, közvilágítást építettek ki, fitneszparkot, BMX-pályát építettek, így a Kis-Duna part ismét a csepelieké lett. Mindez azonban hiábavaló volt, ha egyesek nem tudják betartani az együtt élés szabályait.

Őszintén sajnáljuk azt, ami a kocogó hölggyel történt. (...) El kell érnünk azt, hogy a szenvedélyüknek élő horgászók, futók, pihenni vágyó családok békésen elférjenek a Kis-Duna parton.