Orbán már a 2018-as Fidesz-kampányt tervezte Nagykanizsán

2015.06.23. 16:16
Nagykanizsán járt a miniszterelnök kedd délután, és új ipari parkot, az M70-es út bővítését, multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnokot, illetve egy 50 méteres fedett uszodát is ígért a városnak. Orbán bejelentésében figyelemre méltó volt, hogy a miniszterelnök nem titkolta, hogy a 2018-as Fidesz-kampányt készíti elő.

Egy szójátékkal jellemezte a kormánnyal kötött mostani megállapodást Dénes Sándor, Nagykanizsa fideszes polgármestere:

nagy álmok, nagy lehetőségek, Nagykanizsa.

Orbán Viktor kormányfő, akivel kedd délután írta alá a szóban forgó fejlesztési megállapodást, mosolyogva így egészítette ki a szójátékot: "és nagy költségek". A miniszterelnök a Modern Városok program keretében járt a Zala megyei városban, és legújabb szokásához híven többféle fejlesztést is ígért a városnak. A következőket:

  • Egy 500 hektáros ipari parkot
  • Az M70-es út kétszer kétsávossá bővítését
  • A kanizsai déli elkerülő út megépítését
  • Egy nagyjából 3000 ember befogadására alkalmas multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnokot
  • 50 méteres fedett uszodát.
  • Kerékpárutat és a kisvasút fejlesztését a Mura-vidéken.

A bejelentésben különösen érdekes volt, hogy Orbán ezúttal nem is titkolta, hogy a 2018-as parlamenti kampányra időzít több fejlesztést. A miniszterelnök azt mondta, hogy bár hosszú távra terveznek, a mostani megállapodásban elsősorban 2018-ra koncentrálnak, mert eddig tud felelősséggel ígérni:

Ez 2018-ig a mi felelősségünk, habár vannak szárnyaló reményeink, amelyek 2018 utánra vonatkoznak.

Orbán ezután beszélt arról, hogy nem szabad hipokritának lenni, ő egyben a Fidesz elnöke is, Nagykanizsán tavaly a Fidesz nyert, és a párt meg akarja szolgálni a bizalmat. 

Orbán az M70-es út bővítésénél is utalt 2018-ra. Azt mondta, hogy ennek a következő választásokig el kell készülnie, és amikor a következő kampányban a városban érkezik, már meglesz. A déli elkerülő útról szintén úgy beszélt, hogy 2018-ig nem fogják átadni teljesen (ez 6 milliárd forintba kerülne, és nincs ennyi pénz), de egy szakaszát 2018-ban átadják.