14 óra alatt 668 migránst fogtak el Szegeden és környékén

D KZG20150624003
2015.06.24. 12:50 Módosítva: 2015.06.24. 15:20

Átfogó rendőrségi akció zajlik Szeged határában, a medencés kikötőtől egészen az árvízi emlékműig vizsgálják át a Tisza árterét – írja a Szegedma.hu. A lap beszámolója szerint a töltésen csatárláncban állnak a rendőrök, hogy megakadályozzák a határsértők elmenekülését.

Mentőt is hívtak a helyszínre, többen rosszul lettek, de a kiérkező mentők senkit sem vittek el a helyszínről.

Az elfogott határsértőket Röszkére viszik egy hangárban kialakított rendőrségi előállító helyiségbe.

Több száz határsértőt fogtak el a Tisza árterében, Szeged határában szerdán. Az elfogottak között sok a kisgyermek – jelentette az MTI tudósítója a helyszínről. A szegedi rendőrök mellett a készenléti rendőrség is nagy erőkkel vonult a helyszínre. A határsértők egy részét már elfogták, és folyamatosan viszik el őket. 

A rendőrség lezárta a város felé vezető utakat és a töltést is.

A Délmagyar.hu úgy tudja, a rendőrség összehangolt akcióval elkezdi kiüríteni a Gyálarét melletti ártéri erdőt, a határsértőkért folyamatosan jönnek a buszok. Megbecsülni is nehéz, hogy mennyien vannak a menekültek, a látottak alapján a lap legalább 2-300 emberről ír. 

Frissítés: A Police.hu kora délutáni közleménye szerint a rendőrök 14 óráig 668 illegális migránst fogtak el, ellenük idegenrendészeti eljárást kezdeményeztek. A rendőrség lakossági bejelentésre rendelt el fokozott ellenőrzést Szegeden és vonzáskörzetében. 

A Hvg.hu-nak egy olvasó küldött arról felvételt, ahogy Angyalföldön is razziáztak a rendőrök. Mint írta, a Fáy utcai volt kínai piacnál a készenléti rendőrök szír vagy afgán menekülteket "vettek célba". Több férfi elmenekült, egy családot viszont elkaptak, őket egy furgonhoz kísérték. A lap megkereste a rendőrséget, de eddig nem kaptak választ kérdéseikre.

Frissítés

Csongrád megyében szerdán délután 4 óráig 781 határsértőt fogtak el a rendőrök, közölte a megyei főkapitányság szóvivője rendkívüli sajtótájékoztatóján. Szenti Szabolcs ismertetése szerint a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el Szeged területén és a vonzáskörzetében. A rendőrség a polgárőrséget is bevonta az ellenőrzésbe. Az intézkedésre azért volt szükség, mert reggel Szeged több pontjáról is lakossági bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére arról, hogy határsértőket látnak a városban - tudatta az őrnagy.