Debrecenben működött a plakátkampány

2015.06.26. 08:57

Csütörtökön menekültellenes demonstrációt tartottak Debrecenben, írja a Népszabadság. A demonstrációt kivételesen nem párt vagy mozgalom szervezte, hanem egy Keresztesy Gergő nevű magánszemély a Facebookon. Az esemény atrocitás nélkül zajlott, az összegyűlt 150-200 fős tömeg különösen erős rendőri kísérettel vonult a város szélén álló befogadóállomáshoz.

Az „önvédelmi” felvonuláson részt vettek helyi jobbikos politikusok is, illetve a magát Magyar Önvédelmi Mozgalomnak nevező szervezet tagjai, akik a a Magyar Gárdáéhoz hasonló egyenruhát viseltek. A demonstrációt a tábor bejárata előtt tartották, ahol Keresztesy beszédet mondott az egybegyűlteknek. Szerinte itt az ideje, hogy a beszédet fölváltsák a tettek, mert a menekültkérdés hatalmas probléma Európa-szerte. Hozzátette, hogy a menekültekről semmit sem tudni, még az is lehet, hogy az Iszlám Állam tagjai is köztük vannak. 

Ezek közönséges bűnözők, nem kérünk belőlük. Menjenek haza, s vívják ki a szabadságukat, ahogyan a magyarok ősei is kivívták.

Keresztesy azt firtatta, hogy hol vannak a jogvédők, amikor a magyarokat bántják, mivel szerinte a menekültek veszélyt jelentenek a nőkre és a gyerekekre. Ezt az állítást ugyanakkor semmi nem támasztja alá: Rácz Róbert, a Hajdú-Bihar megyei kormánymegbízott a napokban jelentette be, hogy a bevándorlási hivatal és a rendőrség ura a helyzetnek, és Debrecenből mostanáig nem érkezett olyan lakossági panasz, amely a menekültekhez kötődik.