Ájultra vertek egy rendőrt

2015.07.06. 19:13 Módosítva: 2015.07.09. 18:41

Rendőrre támadt egy férfi Ajka egyik benzinkútján hétfő délután – az Omegahirek.hu értesülései szerint az ámokfutó minden előjel nélkül rontott a rendőrre, akit eszméletlenre vert. A támadót csak hat rendőr tudta leteperni.

rnd1
Fotó: Bak Zsolt / omegahirek.h

A nagy rendőri jelenlét miatt egy időre a 8-as utat is lezárták Ajka belterületén. Szemtanúk beszámolója szerint a város strandjának közelében lévő benzinkúton minden csupa vér volt. 

A támadó egy nagy darab férfi volt, akit öt autóval vettek körbe, ahonnan hat rendőr ugrott ki. Ezután még két rendőrautó érkezett a helyszínre.

Beszámolók szerint a járőr épp tankolt, amikor a fiatal férfi nekiesett, a gyanú szerint drog hatása alatt. Állítólag a rendőrautót is el akarta kötni, mielőtt ájultra verte a rendőrt a hírek szerint büntetett előéletű férfi.

rnd2
Fotó: Bak Zsolt / omegahirek.h

A súlyosan sérült rendőrt kórházba szállították.

A rendőrség később azt közölte, hogy a gyanúsított hétfő délután az egyik ajkai benzinkútnál beült egy tankoló személygépkocsi vezetőülésére. Ezt az ott tartózkodó járőr észrevette és kiszállásra szólította fel. A férfi, miután kiszállt, a szomszédos kútnál álló rendőrautóhoz ment, hogy abba üljön be. A rendőr ezt meg akarta akadályozni, de a férfi ököllel többször megütötte. A gyanúsított azután sem hagyta abba a járőr bántalmazását, hogy az a földre került, emiatt a rendőr rövid időre eszméletét vesztette.

A gyanúsított eközben beszállt a rendőrautóba, ahonnan csak az eszméletét visszanyerő rendőr és időközben helyszínre érkező két kollégája felszólítására szállt ki. Azonban a bilincselésnek ellenszegült és az egyik intézkedő rendőrt is megütötte. A rendőrök végül közös erővel bilincselték meg és az erősítés megérkezéséig a földre fektették a férfit.