Így uszítanak hamisított fotóval a melegek ellen a Budapest Pride előtt

2015.07.06. 10:37 Módosítva: 2015.07.06. 11:07
Két bőrtangás férfi két kisfiút visz magával a Pride-on, ez Kulka és Alföldi családmodellje, na de hol van ilyenkor a gyerekvédelem?! Kamu fotóval hergelnek a Facebookon.

Alig startolt el a 2015-ös Budapest Pride fesztivál, a szőrös végbélnyílásra gerjedő melegekről értekező DK-s politikus nyilatkozatától a Városligetben felakasztott szivárványos bábuig rögtön megindult az ilyenkor szokásos homofób uszítás is. A fentiekhez képest talán kevésbé kirívó példa, de mégis nagyon jól mutatja az ilyen hecckampányok működésének természetét az a kép, mely már több mint ezer megosztásnál jár a Facebookon. 

Húsz éve provokáltok minden ép,normális, az élet valós értékeihez ragaszkodó embert! Mi már húsz éve küzdünk a devianciátok ellen.MI KITARTUNK! ÖRÖKKÉ!

Posted by Soha többé Liberális + Baloldalt on 2015. július 4.

A képen két bőrtangás férfi látható a melegfelvonuláson két kisfiúval, egyikük a baloldali férfi nyakában ül, másikuk szivárványos zászlót lenget. A szituációból úgy tűnik, mintha a kisgyerekeket a két férfi nevelné, és még előttük is ebben az erotikus öltözékben mutatkoznak.

A jelenet alatt a „Kulka és Alföldi családmodellje! NEM KÉRÜNK BELŐLE!!” felirat szerepel, a képet megosztó Soha többé Liberális + Baloldalt csoport adminja pedig ezzel a kommenttel egészítette ki: „Annyi a hozzáfűzni valóm:- Szívesen láttam volna a közelben egy GYERMEKVÉDELMIS Igazolványt lobogtató személyt!”

A hozzászólók persze őrjöngenek, a visszafogottabbak csak aggódnak a gyerekekért, a többiek férgeznek, börtönt, golyót, lágert, gázkamrát követelnek, nagyjából ezen a színvonalon:

  • Undorító csótányok! Eltaposni a férgeket!
  • Szibériába kell küldeni a két szőröshátút!
  • Ha a Te apád így sétáltatott volna, vajon mit szóltál volna hozzá? Ezt büntetni kellene gyermekek megrontása címén! UNDORÍTÓ!!!
  • Undorító!!!! Hogy lehet ilyet megengedni, megint utánozzuk a beteg amcsikat! Mi lesz abból a szegény ártatlan két kisgyerekről
  • NA EZ A KÉP TELJESEN KIVERI A BIZTOSÍTÉKOT NÁLAM!!!!!!!!!!
  • Különbek zuhantak alá a Taigetoszról! Eljön még az Igazság pillanata s lesz sírás jajveszékelés!
  • Ez a két kisgyerek mit keres ott köztük? Csatlakozom az előttem szólóhoz, hogy itt a gyermek védelmisek hol az anyjukban vannak?????

A helyzet az, hogy a fotóról már első ránézésre is látszik, manipuláció, ráadásul annak is gyenge:

Jé, az oroszok is pont ezt a képet használták

A fotó úgy látszik, kényelmes alapanyagot szolgáltat mindenféle rendezvény kompromittálásához. Meglepő – vagy éppen nem az – de orosz szájtokon is feltűnt már a kép: a politikai trollkodásban mindig partner Ivan Ohlobisztyin színész – aki még az orosz elnökjelöltséggel is kacérkodott – Facebook-oldalán használta a képet némi módosítással, mintha így ünnepelte volna meg Kijev a polgármester-választást.

1

Nagyjából félperces Google-kereséssel kiderül: a fotó eredetije 2011-es, és egyetlen gyerek sincs rajta. Helyettük a két férfi egy szivárványos zászlót visz magával:

És természetesen még csak nem is a Budapest Pride-on készült, hanem Párizsban. (Persze már az is szemet szúrhat, hogy Magyarországon a melegek nem fogadhatnak örökbe gyereket, már csak ezért sem túl valószínű, hogy egy meleg magyar pár idehaza apa-fiú szituációt sugalló helyzetben vonuljon kisfiúkkal.) 

A manipulációt a megosztott fotó alatt többen is leleplezik, van, aki egyenesen a náci propagandához hasonlítja ezt. Akad olyan homofób hozzászóló is, akit ez sem hoz zavarba:

Igaz, hogy a kép manipulált, de az eredeti is nagyon ocsmány!