Megnyitották a Nyugati pályaudvart

2015.07.06. 06:15

Megnyitották a felújított Nyugati pályaudvart a forgalomnak, hétfőn ismét megindult a menetrend szerinti forgalom, írta az MTI.

Korábban megírtuk, hogy a MÁV halaszthatatlan karbantartási munkák miatt június 22-én zárta le két hétre a naponta 60-70 ezer utast fogadó Nyugati pályaudvart.

A pályaudvar felújításán, karbantartásán nyolc szakma mintegy 150-200 szakembere dolgozott, és megközelítően ugyanennyien végezték a másfél éves előkészítést.

Egyebek közt elvégezték az utastájékoztató rendszerek karbantartását, ezáltal jobban láthatók a kiírások. Az utasperonokon aszfaltoztak, megtisztították a nagycsarnok fal- és üvegfelületét, pótolták a kitört és hiányzó üvegeket. Emellett folyamatosan végzik a graffiti-mentesítést az aluljárókban.

A munka részét képezte a Nyugati pályaudvarra bevezető pályák egy részén a vágányok és kitérők, illetve több váltó felújítása és karbantartása. Átvizsgáltak mintegy 23 kilométernyi felsővezetéket, felújították a pályaudvar biztosító berendezéseit, és elvégezték ezek teljes vizsgálatát.

Hétfőtől megszűnnek a Nyugati pályaudvar felújításának idejére bevezetett közlekedési változások, a BKK járatain már nem fogadják el azokat a vasúti jegyeket és bérleteket, amelyeket a Nyugati pályaudvarra mint indulási vagy célállomásra állítottak ki.