Meleg vagyok - jelentette be egy PM-s politikus

2015.07.09. 15:53

Meleg vagyok — coming outolt Barabás Richárd, a PM fiatal politikusa. A Hallgatói Hálózatban feltűnő, mostanában is elsősorban oktatási témákban megszólaló, ellenzéki tüntetésekről, politikai performanszokról ismerhető aktivista csütörtökön a blogján és a Facebook-oldalán jelentette be, hogy meleg.

A Budapest Pride Fesztivál idejében tett bejelentés kapcsán Barabás egyebek mellett a következőket írta:

„Hiszek abban, hogy senkit sem ítélhetünk el azért, aminek született. Döntéseink és cselekedeteink jelentik az egyedüli mércét, amely megmérhet minket.

Ma Magyarország lesüllyedőben van. De ez a süllyedés nem a GDP, az államháztartási hiány vagy a forint euróhoz való viszonyában érhető tetten. Még csak nem is az alacsony fizetések, a külföldre vándorló fiatalok vagy a rossz egészségügy jelentik a legnagyobb problémát... hanem a félelem.”

Nem félek, és ezért merek kiállni elétek azzal, hogy meleg vagyok. Ami önmagában egyébként egyáltalán nem nagy szám. Mégis ezt kimondani ma fontos és erkölcsileg helyes, mert kizárólag a felszabadító őszinteség jelenthet alternatívát azzal a nevetséges cinizmussal szemben, amit nap mint nap megpróbálnak leerőszakolni a torkunkon.

A coming outhoz az elsők között gratulált Lakner Zoltán politológus, aki a tavalyi Pride előtt tett hasonló tartalmú bejelentést.

a félelem után el lehet kezdeni élni.... vagy ilyesmi :) bátor döntés, grat!

Barabás Richárd tavaly ősz óta Újbuda önkormányzati képviselője, eredetileg színész. Egy október 23-ai fellépése:

A baloldal megalkuvó politikusai elbuktak