Szétverte a kapát egy idős asszony hátán egy 17 éves fiú

2015.07.10. 10:27

Vádat emeltek egy 17 éves fülöpszállási fiatal ellen, aki a vád szerint késsel fenyegetőzve rabolt ki három idős asszonyt, ezen kívül lopásokban is részt vett.

Az első áldoazata egy 75 éves nő volt, aki korábban a fiatal szomszédja volt. Kapucniban, sállal az arcán bement a nő lakásába, átkutatta azt, ahol megtalálta egy pénztárcát, benne 5000 forinttal. Az idős nő azonban észrevette a fiatalt, aki rátámadt a nőre, és egy horolóval (egyfajta kapával) elkezdte ütni. A nő a földre esett, a fiatal pedig addig ütötte, amíg a szerszám nyele el nem tört. A fiatal elmenekült, a rendőröket a hangra felfigyelő szomszéd riasztotta.

A rablás előtt lopott is az idős nőtől: 5 db, összesen 7.500,-Ft értékű tyúkot lopott az idős nő udvaráról.

A 17 éves fiatal hasonló módszerrel még két, egyedül élő idős asszonyt rabolt ki Fülöpszálláson: először 2014. augusztus 21-én éjszaka egy 88 éves asszonytól készpénzt és arany órát rabolt 19.000,-Ft értékben, miközben a sértettet agyonveréssel fenyegette. A következő alkalommal, 2014. szeptember 8-án a rabló áldozata 82 éves hölgy volt, ekkor a kilétét kapucnival és sállal leplező rabló egy 12,5 cm pengehosszúságú kést is magával vitt és ezzel fenyegetőzve készpénzt és arany ékszereket rabolt az idős sértettől összesen 105.000,-Ft értékben.

A két újabb áldozat nem szenvedett sérülést, de mindhárom idős nő kérte a vádlott megbüntetését magánlaksértés miatt is. A fiatalkorú rabló ezen kívül lopásokat is elkövetett: három házból hosszabbítót, hegesztőtrafót, vashulladékot, baromfikat, permetező gépet és egyéb értékeket lopott.