Több mint száz cég lesz kint a Pride-on

2015.07.10. 13:26

A Nyitottak vagyunk közleménye szerint lassan több mint száz cég és szervezet jelezte, hogy képviselteti magát a szombati Budapest Pride-on.

„A kezdeményezés elindítói – a Google, az espell, és a Prezi – mellett közös kamionnal ott lesz több tucat kisebb, és nagyobb magyarországi vállalkozás és szervezet, és több világszerte is ismert cég, így a BP, a GE, az IBM, a Microsoft, a Morgan Stanley, és a Ustream is. Több ismert zenész pedig LMBTQ dallá átírt szerelmes számával áll ki az elfogadás mellett. A kamionon fellép a Kistehén zenekar, és Péterfy Bori és a Pluto dalának LMBTQ átirata is a felvonulásra jelenik meg" − írják.

Július 11-én, szombaton 15:30-tól bárki online nézheti a Nyitottak vagyunk élő közvetítését a Budapest Pride-ról a nyitottakvagyunk.hu oldalon és a YouTube-on is. De természetesen az Index is be fog számolni a menetről, ha nem lesz kint, olvassa Percről percre közvetítésünket!

A cégek és szervezetek nyitottság melletti kiállásának aktualitást ad a Gemius kutatása, amiből kiderült, hogy Magyarországon a dolgozók 52 százaléka találkozott már hátrányos megkülönböztetéssel a munkahelyén. Ez európai viszonylatban rossznak számít, egy nemzetközi kutatás szerint a nyugat-európai átlag körülbelül 35 százalék. A munkahelyeken leginkább elutasított csoportok egyértelműen a romák és az LMBTQ (meleg, leszbikus, biszexuális, transznemű és queer) emberek. Őket választanák a legkevésbé munkatársuknak, beosztottjuknak vagy felettesüknek a magyarok. A kutatás viszont azt is kimutatta, hogy a jövő munkavállalóinak, a diákoknak 83 százaléka nyitott, hátrányos megkülönböztetéstől mentes közegben szeretne munkát vállalni, írják a Nyitottak vagyunk kezdeményezés alapítói.