Lázár genetikusan idegenkedik a celebkultúrától

2015.07.11. 10:40

Lázár János az EchoTv Mélymagyar című műsorának volt vendége, ahol Bayer Zsolttal beszélgettek politikáról, családról, miegymásról. Bayer már a beszélgetés elején rögzítette a tényt, hogy a Lázárról keringő negatív hírek nagy része szemenszedett hazugság, de a legerősebbeket szeretné, ha tisztáznák.

lazar
Fotó: Echo TV

Így tisztázták, hogy az Egy ember annyit ér, amennyije van mondat egy manipulált, megvágott felvétel, Lázár akkor éppen arról beszélt, hogy ezen a felfogáson kellene változtatni. Ahogy tisztázták azt is, hogy a róla kialakult urizálós kép hamis, és ha jobban megismernék, akkor biztosan árnyaltabb képe lenne az embereknek a miniszterről.

Micsoda rettenetes egy világ az, ahol azon múlik egy ember sorsa, hogy Rolex karórája van

− mondja is Bayer, Lázár pedig hozzáteszi, hogy egyrészt amikor őt támadják, azzal a miniszterelnököt támadják, másrészt pedig:

Nem vitathatóan én is követek el hibákat, vagy csinálok hülyeségeket. Egy fiatalabb ember életébe még talán több minden belefér. Ennek ellenére megválasztanak. Van egy ilyen másik csoda. A két dolog együtt működik.

De az igazi megjegyzés csak ezután következett. Csak Rogán Antal, és Rogánné Cili el ne olvassa!

Én meg valahogy, részben a családi, meg a földrajzi miliő miatt, attól a celebkultúrától, amivel ezt árnyalni lehetne, hogy mutassam meg, hogy mikor megyek fagyizni a gyerekeimmel, vagy egyáltalán engedjem be a sajtót, a celebsajtót, a bulvársajtót az otthonomba, családomba, ettől genetikusan idegenkedem.

Lázár elmondása szerint édesapja egy dolgot kért tőle, mikor megválasztották: a gyerekek soha ne szerepeljenek.

Úgy gondolom, hogy a munka és a teljesítmény cukisággal nem pótolható

− mondta.

Az interjú felében a Lázár-családról volt szó. Lázár elmondta, a család generációk óta keményen dolgozik, sokszor veszítették el szinte mindenüket, de mindig talpra álltak. Majd olyat mondott, hogy ezt meg Orbán Viktor nehogy meglássa (elég az, hogy pont Bayernak mondta):

Ha valaki egy olyan családban születik, ahol senki nem volt párttag, akkor nem érzi mindennap a szükségét, hogy rázza a kerítést, hogy én nem vagyok kommunista, nem vagyok kommunista, ó a kommunisták!

Lázár hozzátette, sokszor nem is érti azokat a vitákat, ahol ilyen összefüggésben fölmerül ez a téma, mert az ő családjukban olyan természetes volt nem párttagnak lenni, hogy ez a fajta kommunistázás teljesen ismeretlen volt.

Bayer azt is felhozta, hogy a szemét sajtó támadta Lázárt akkor, amikor a miniszter 70-90 milliós budai lakást vett a fia nevére, majd amikor a politikus családi összefogásra hivatkozott, akkor még jobban felháborodtak. Lázár erre elmondta, hogy ha még a Fideszen belül is felmerül, hogy probléma, ha valaki a családját segíti, hogy ha sokat dolgozik, a munkájával kiérdemelt eredményeit pedig a családja segítésére fordítja, akkor alapjaiban kérdőjelezik meg mindazt, amiért a Fidesz létrejött

Ha az ember nem lehet sikeres, és a sikerét nem használhatja föl a gyerekei javára, akkor miért volt rendszerváltozás?

− teszi fel a kérdést Lázár, majd hozzáteszi:

Mire költsem? Igyam el, kártyázzam el? És ez nem fáj?

És itt még csak a 24. percénél jártunk az 50 perces beszélgetésnek. A teljes interjút itt tudja megnézni.