Úgy cáfolta az ötödik kerület Juhász Pétert, hogy mindent elismert

2015.07.13. 18:17

Zseniális kommunikációs trükkel próbálja összezavarni az ötödik kerületi korrupciós ügyek iránt érdeklődőket a belvárosi önkormányzat. Juhász Péter vádjaira olyan cáfolatot jelentetett meg a kerület, amely a lényegi pontokon elismeri az ellenzéki politikus állításait.

Juhász a következőkkel támadja a kerületet: 

  • Az önkormányzat 509 négyzetméteres ingatlanjában lakik a volt fideszes polgármester anyósa és nevelt lánya. 
  • Az ingatlan egy önkormányzati iroda, amit a fideszes képviselő a rokonai számára lakássá alakított.
  • Igaz, az ingatlan már nem teljes egészében az önkormányzaté, mert idővel megvették az iroda 2/5 részét. Tehát most az a helyzet, hogy a Karsai család és az önkormányzat közös tulajdonában van egy iroda, amiből 200 nm-en a Karsai család lakik.

A kerület durván visszautasítja a vádakat. "Juhász Péter ismételten téved, vagy szándékosan elferdíti a tényeket" - kezdik lendületesen az MTI-nek is eljuttatott közleményüket.

Majd megírják, hogy:

  • Az önkormányzat pályázaton keresett tulajdonost irodái számára. Arra a vádra, hogy az ingatlan a pályázat végén aztán éppen a kerület volt fideszes polgármesterének családjához került, nem válaszolnak.
  • Tényleg irodákról van szó, az alapító okiratot majd ezután kellene módosítani, hogy lakásként lehessen használni az irodát. Azt az irodát, amelynek egy részét már jelenleg is lakásként használják.

A magyarázkodás legviccesebb része, amikor az önkormányzat hosszan ecseteli, hogy milyen jelentős anyagi ráfordítás volt a lerobbant önkormányzati ingatlanok felújítása. Majd bevallják, ezt az összeget le lehetett vonni a vételárból, tehát végeredményben a felújítást ugyanúgy az önkormányzat fizette, nem pedig a volt polgármester.

Az önkormányzati magyarázat írása közben ráadásul nem tudták eldönteni, mekkora felújítási összeggel jelezzék, hogy a párttárshoz került lakás lerobbant állapotban volt. Így eleinte az olvasható a közleményben: "a Károly Körút 26. szám alatti ingatlan rendkívül rossz állapotú volt, aminek a felújítása 100 millió forintot meghaladó összeget igényelt volna."

Majd néhány mondattal később már arról írnak: "Az önkormányzat szerint a Károly körút 26-ban nagyságrendileg 80 millió forintot költöttek a pályázók lakáskialakításra."