Tizenegy mentőautó kellett az M5-ösön felborult buszhoz

DONKA20150714002
2015.07.14. 00:43 Módosítva: 2015.07.14. 00:47

Hétfő este tizenegy óra után árokba hajtott és felborult egy autóbusz az M5-ösön, a Szeged felé vezető oldalon, Kistelek térségében. A rendőrség hajnali tájékoztatása szerint a busz bolgár tulajdonban állt. A katasztrófaveédelem - mely még román rendszámról tájékoztatott - 38-an utaztak rajta, közülük 10-en szenvedtek súlyos sérüléseket. A rendőrség viszont úgy tudja, a helyszínről 21 főt kellett kórházba vinni, közülük hét ember súlyosan, egy ember - a sofőr - életveszélyesen sérült.

A baleset helszínére Kiskunfélegyházáról, Kistelekről, Szegedről érkeztek tűzoltóegységek, és nem kevesebb, mint 11 mentőautó szállt ki. A tűzoltók átvizsgálták az oldalára borult buszt és környezetét, a jármű alá nem szorult senki. Úgy tűnik, nem műszaki hiba okozta a balesetet, hanem emberi: a sofőr a csengelei pihenő közelében elveszítette uralmát a jármű felett. 

A busz a delmagyar.hu infomációi szerint eredetileg az ausztriai Innsbruckból tartott Bulgáriába. A kórházi ellátást nem igénylő utasokat Kistelekre vitték, onnan mentesítő járattal mennek tovább.